Dimecres, 24 d'abril de 2024
pirineus-barcelona 2030

«Stop JJOO» segueix reclamant que es publiqui tota la informació sobre la candidatura olímpica

La plataforma alerta que els informes fets públics pel Govern aquest dimecres sobre els Jocs són antics

Redacció Pirineu | 7 d'abril de 2022 a les 10:45
Laura Vilagrà conversant amb el portaveu de la plataforma Stop JJOO, Bernat Lavaquiol | ACN
La plataforma Stop JJOO ha tornat a demanar al Govern que publiqui els estudis i informes de l'actual proposta olímpica. Els contraris a la candidatura alerten que els informes externs fets públics aquest dimecres pel Departament de Presidència per elaborar el document tècnic sobre els Jocs són antics, ja que corresponen al 2019, i van ser fets durant l'anterior executiu amb l'exconseller Damià Calvet al capdavant.

Stop JJOO assenyala que tot i que els documents estan caducats, el Govern "s'entesta a vendre la publicació dels informes com un acte de transparència" i acusa l'executiu d'estar fent "propaganda" per camuflar que a dia d'avui no hi ha cap estudi d'impacte ambiental i ni socioeconòmic, ni tampoc pressupost en ferm. En aquest sentit, denuncien que el Govern cerca "la confusió i la desinformació entre la població".

Des de la plataforma afirmen, a més, que en reiterades ocasions la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, els ha comunicat que el projecte fet públic recentment no és el que el present govern té entre mans per tal de bastir la candidatura olímpica. Per aquest motiu, reclamen que es facin públics tots els informes relatius a la proposta olímpica atès que "la població té dret a conèixer la infomació real de la candidatura per poder anar a les urnes ben informada".

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació