Dimecres, 24 d'abril de 2024
pirineus-barcelona 2030

Lambán no anirà a la signatura de l'acord per als Jocs del 2030 i diu que presentarà una proposta alternativa

La consellera Laura Vilagrà recorda que si l'Aragó es despenja dels Jocs d'Hivern "Catalunya ja té estudis fets" per fer-los en solitari

Redacció Pirineu | 1 d'abril de 2022 a les 08:45
El president d'Aragó, Javier Lambán | ACN
El president d'Aragó, Javier Lambán, ha comunicat per carta al president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, que aquest divendres no assistirà a la firma de l'acord per a la proposta tècnica de candidatura conjunta amb Catalunya per uns Jocs Olímpics d'Hivern del 2030.

Lambán reitera que no està d'acord amb el repartiment de les ubicacions on es durien a terme les proves i insisteix que les d'esquí alpí, snowboard i esquí acrobàtic s'haurien de fer a les estacions d'esquí públiques d'Aragó. En aquest sentit, Lambán avança a Blanco que el govern aragonès plantejarà una alternativa sota la premissa de la "igualtat" de condicions entre Aragó i Catalunya i que li farà arribar la setmana que ve per tal de "reconduir el procés".


Per la seva banda, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha recordat aquest dijous des de La Molina-Masella que, en cas que Aragó s’acabi despenjant de la candidatura conjunta per celebrar els Jocs d’hivern l’any 2030, "Catalunya ja té estudis fets" per tirar endavant en solitari. Vilagrà ha anunciat que aquests documents es faran públics "en breu" i es podrà veure on es preveia ubicar les diferents disciplines.

Vilagrà creu que Catalunya pot tirar endavant la candidatura olímpica ella sola si, finalment, Aragó es fa enrere. De fet, Vilagrà ha recordat que aquesta ja era la primera opció dels catalans i es van fer estudis previs al respecte. Aquests documents, que desgranen les diferents disciplines i els llocs on els tècnics preveien situar les diferents proves, veuran la llum properament, ha dit la consellera.


Stop JJOO demana a Barcelona "complicitat" contra la candidatura olímpica


Mentrestant, la plataforma Stop JJOO ha organitzat aquest dijous una assemblea oberta a Barcelona per "buscar sinergies" d'arreu del territori català contra la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern als Pirineus, sobretot de cara a la manifestació que han convocat pel 15 de maig a Puigcerdà.

"Esperem que neixi una complicitat de cara a la manifestació i en la lluita contra el macroesdeveniment dels Jocs. Al final és la mateixa realitat que pateixen a Barcelona quan es planteja la Copa Amèrica o la Fórmula 1 o el Hard Rock a Tarragona", ha afirmat Bernat Lavaquiol, portaveu de la plataforma. Lavaquiol, acompanyat dels pallaresos Jaume Solé Núria Sauquillo, ha acusat el Govern de "cuinar d'esquenes a la ciutadania" i insta la consellera Laura Vilagrà a posar "damunt la taula" els informes amb què treballen.

 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació