Divendres, 26 d'abril de 2024
Coronavirus

Els positius al Pallars es redueixen després de tres setmanes de pujada

Salut plantejarà retirar la mascareta a les escoles si l'Estat no ho decideix la setmana vinent

Redacció Barcelona | 31 de març de 2022 a les 14:00
Alumnes amb mascareta en una escola a Catalunya | ACN
Després de tres setmanes, la situació epidemiològica al Pallars torna a millorar. Entre el 19 i el 25 de març, les comarques pallareses han registrat 84 casos de Covid-19, mentre que set dies abans se n'havien notificat més d'un centenar entre les dues comarques. Per comarques, durant els darrers set dies el Jussà ha registrat un total de 67 positius, mentre que al Sobirà només se n'han produït 17.

Unes dades, doncs, que han repercutit positivament tant en el risc de rebrot com en la velocitat de transmissió (Rt) en ambdues regions. En primer lloc, i tot i continuar alt, el risc de rebrot al Jussà ha experimentat una important davallada i ara es troba en 1.074 punts. De la mateixa manera, el del Pallars Sobirà també ha decrescut considerablement respecte fa una setmana, fins als 567.


Pel que fa a la Rt, també ha caigut per sota de l'1 a les dues comarques, on registra valors similars: 0,68 al Jussà i 0,65 al Sobirà. Pel que fa als municipis amb més incidència, Tremp acumula 34 contagis, mentre que Isona i Conca Dellà i la Pobla de Segur n'han registrat 16 i 10, respectivament. Mentrestant, al Sobirà cap municipi supera la desena de casos.

Salut vol retirar la mascareta de les aules


D’altra banda, el Departament de Salut plantejarà a la comissió delegada del Govern la retirada de la mascareta a les escoles d'educació primària si el consell interterritorial no ho aborda la setmana vinent, i després anar-ho fent de forma gradual. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha explicat a RAC1 que tornarà a plantejar la qüestió per enèsima vegada la propera setmana a la reunió de la interterritorial estatal, però ha advertit que els nens no poden esperar més.


"No podem estar amb els nanos tot el dia amb la mascareta", ha dit, i ha respost afirmativament quan se li ha preguntat si tiraria pel dret en cas que el Ministeri de Sanitat no avancés. També ha apuntat que el govern espanyol parla d'eliminar la mascareta en interiors després de Setmana Santa, però que ell demanarà que sigui abans.

Argimon ha recordat que les mascaretes estan marcades per un decret estatal, i ha subratllat que des de Catalunya ja fa setmanes que es planteja una retirada gradual començant pels més petits a les escoles. Altres territoris també ho defensen, així com les societats de Pediatria, però des del Ministeri prefereixen esperar i ser més prudents. El conseller ha defensat avançar cap a la normalització i si les coses no van bé "fer una passa enrere". "Hem de provar", ha dit.


 Consulta amb més detall l'evolució i les dades de la pandèmia

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació