Dijous, 18 d'abril de 2024
geoparc

El Geoparc Orígens confia en revalidar el segell de la Unesco

L'anunci tindrà lloc el proper dissabte 9 d'abril a Coll de Nargó, on també se celebrarà el quart aniversari

Redacció Tremp | 31 de març de 2022 a les 11:00
Els avaluadors de la Unesco van visitar el Pallars el passat mes de setembre | Geoparc Orígens
El Geoparc Orígens confia en revalidar el segell de la Unesco atorgat l'abril de l'any 2018. Així ho explica a Pallars Digital el seu coordinador, Guillem Puras, que remarca les "bones sensacions" arran de la visita dels avaluadors durant el passat mes de setembre. "Van veure que hem progressat com a Geoparc i que les seves recomanacions les hem resolt bé", assenyala, tot apuntant que "es van emportar una bona impressió del territori sobre la funció que té el Geoparc".

En aquest sentit, el proper dissabte 9 d'abril, i en motiu del quart aniversari del Geoparc, es preveu poder donar el resultat d'aquesta procés de revalidació en un acte a Coll de Nargó. En aquest període de quatre anys, el Geoparc Orígens ha anat treballant amb els eixos principals dels Geoparcs: conservació i recerca, educació i divulgació i desenvolupament sostenible.


Els geoparcs es caracteritzen per ser territoris amb una geologia reconeguda a escala internacional i al Geoparc Orígens es poden destacar, entre totes les seves riqueses, la presència de restes fòssils dels últims dinosaures que van viure a Europa abans de la seva extinció.

Durant la celebració de l’aniversari es visitarà part d’aquest patrimoni paleontològic que es
troba a Coll de Nargó, com són una de les postes d’ou més grans d'Europa que es troba a l’espai Dinosfera i les restes que es troben al jaciment del Mirador del Cretaci. Però no només els geoparcs parlen de geologia sinó que integren la resta de patrimonis
natural i cultural i, per aquest motiu, al final de la jornada de celebració, es podran conèixer les característiques de la ceba de Nargó i degustar-la a través de les seves coques.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació