Dijous, 25 d'abril de 2024
coronavirus

Els positius per Covid-19 al Pallars continuen pujant

Les quarantenes per als positius sense símptomes greus finalitzaran el proper dilluns

Redacció Pallars | 24 de març de 2022 a les 12:27
Una sanitària fa la prova PCR a una veïna | ACN
Els contagis per Covid-19 al Pallars continuen pujant una setmana més. En el conjunt de les comarques pallareses, entre el 13 i el 19 de març s'han registrat fins a 180 casos nous. El 75% d'aquests es localitzen al Pallars Jussà, mentre que 44 han tingut lloc al Sobirà. A les dues comarques la dinàmica de contagis és antagònica: a la primera els positius han augmentat respecte als set dies anteriors i al nord la incidència s'ha reduït.

Així ho reflecteixen també el risc de rebrot i la velocitat de transmissió (Rt) en ambdós casos. Al Jussà, per una banda, ha escalat més de 1.000 punts en la darrera setmana, fins a situar-se en 2.465, mentre que al Sobirà s'ha produït a la inversa, i de moment es troba per sota d'aquest llindar, concretament en 928 punts. Una dinàmica que es repeteix pel que fa a la Rt, que al Jussà es troba per sota de l'1, i al Sobirà en 0,63 punts.

Adeu a les quarentenes per als positius no greus


La Comissió de Salut Pública ha aprovat aquest dimarts la nova estratègia per controlar la malaltia, que porta mesos amb un impacte molt reduït a tot l'Estat per l'elevada taxa de vacunació. El pla actualitzat de Sanitat i les autonomies estableix que a partir de dilluns que ve, 28 de març, s'acabin les quarantenes dels positius per Covid-19 que no mostrin símptomes greus de la malaltia.

És a dir, que es podrà dur una vida completament normal tot i tenir coronavirus, sempre i quan es tracti d'un cas lleu o asimptomàtic. Serà el personal sanitari el que decidirà, en els pacients simptomàtics i la població. També hi ha canvis en la política de tests, que a partir d'ara se centrarà en persones amb factors de vulnerabilitat (majors de 60 anys, immunodeprimits i embarassades), àmbits vulnerables (sanitaris i sociosanitaris) i casos greus. Així, el diagnòstic de pacients amb símptomes lleus compatibles amb Covid-19 es reduirà al mínim.


 Consulta amb més detall l'evolució i les dades de la pandèmia

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació