Dijous, 25 d'abril de 2024
museus

El Museu de Capdella i el de Conca Dellà participen a l'exposició «Museus i Liceu: una història compartida»

Es tracta d'una iniciativa per commemorar els 175 anys del Gran Teatre barceloní

Redacció Pallars | 18 de març de 2022 a les 11:36
Interior del Museu Hidroelèctric de Capdella | Vall Fosca
Dos museus pallaresos, el de Capdella i el de Conca Dellà, participen a l'exposició Museus i Liceu: una història compartida, una iniciativa per commemorar el 175è aniversari del Gran Teatre. La iniciativa compta amb un total de 121 centres culturals de tot el país, que han seleccionat una o diverses obres de les seves col·leccions relacionades amb la història del Liceu.

L’exposició serà virtual, de manera que cada centre exposarà les peces triades a la seva seu, junt amb una cartel·la amb un codi QR des del qual es podrà consultar totes les obres d'aquesta acció. Així, el Museu Hidroelèctric de Capdella exposarà una central de telefonia. Es dona el cas que la central va subministrar energia a partir del 1914 al Gran Teatre del Liceu, que els trucava per demanar subministrament elèctric quan tenien funcions extraordinàries fora de l’horari habitual.

Per altra banda, el Museu de la Conca Dellà ha seleccionat l’escultura d’un cap de lleó de marbre de la vil·la romana de Llorís, que connecta doblement amb l’obra La clemenza di Tito de Mozart. I és que ciutat romana d'Aeso va rebre l’estatus de municipi en època dels Flavis -la tinastia de l’emperador Tit- i perquè l’òpera culmina amb uns condemnats portats davant de les feres de l'amfiteatre.


 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació