Dijous, 25 d'abril de 2024
crisi d'ucraïna

Màxima afluència als supermercats del Pallars per la possible vaga de transportistes

Els prestatges del paper de vàter i les conserves han estat els que més s'han buidat, tot i que el producte més cobejat és l'oli de girasol

Redacció Tremp | 12 de març de 2022 a les 09:14
En alguns supermercats pallaresos s’ha limitat la compra d’oli de girasol | Jordi Ubach
L'amenaça que ha llançat la Plataforma per a la Defensa del Sector del Transport de fer una aturada nacional indefinida a partir del dilluns 14 de març, ha encès totes les alarmes entre la ciutadania. Sobretot després que, per diversos grups de WhatsApp, s'hagi escampat la nota de veu d'un suposat camioner que instava la gent a omplir bé el cistell de la compra perquè la incertesa de fins quan es podria allargar la vaga de transportistes és molt gran.

En aquest sentit, i igual que ja va passar al començament de la pandèmia, els supermercats del Pallars -i, per extensió, de Catalunya- s'han omplert de gent que, "per si de cas", ha comprat grans quantitats de productes de primera necessitat (que són els més susceptibles d'acabar-se més ràpidament), com el paper de vàter, la farina, la pasta, l'arròs o el sucre.

"Des d'aquest matí que han vingut molts més clients del que és habitual", assegurava aquest divendres una de les treballadores del Bonpreu de Tremp, mentre afegia que, malgrat l'alarma social que s'ha creat, "a nosaltres ni l'empresa ni els camioners ens han comunicat res" relacionat amb una possible falta de subministraments.

L'oli de girasol, el més cobejat


Si bé la majoria de supermercats pallaresos han notat aquest augment sobtat del consum de productes de primera necessitat, especialment en poblacions grans com Tremp o la Pobla de Segur, el producte que s’està venent més és l'oli de gira-sol, que en establiments com el Bonpreu de Tremp s’ha limitat la seva venda a cinc litres per client.

Recordem que aquest és l'altre gran motiu de desbordament: arran de la publicació que gairebé el 70% de l'oli de gira-sol que es consumeix a l'estat espanyol prové d'Ucraïna, milers de persones han anat a comprar-ne en grans dosis per por de quedar-se sense. 
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació