Dissabte, 13 de juliol de 2024
port del cantó

El Sobirà i l'Alt Urgell volen ordenar el port del Cantó per evitar malmetre les pastures

La zona està dins del Parc Natural de l'Alt Pirineu i l'aparcament de vehicles sense ordre han degradat l'espai

Redacció Port del Cantó | 25 de febrer de 2022 a les 10:45
La majoria dels vehicles aparquen a la zona sense cap mena d'ordre | ACN
El Parc Natural de l'Alt Pirineu, juntament amb els ajuntaments de Soriguera, Montferrer i Castellbò i Valls d'Aguilar, volen definir un projecte de restauració i ordenació del port del Cantó per evitar malmetre les pastures. La zona, a peu de carretera N-260 és un indret de parada habitual de cotxes i autocaravanes, que moltes vegades aparquen sense cap mena d'ordre i fent malbé les zones de pastures.

Per ordenar aquest espai, doncs, es començarà per separar molt clarament l'àrea d'esbarjo i les d'aparcament, delimitant de forma destacada les places per a vehicles. Així mateix, hi haurà una separació entre la zona de turismes i la zona d'autocaravanes. Marc Garriga, director del Parc Natural de l'Alt Pirineu, ha explicat que per recuperar la zona de pastures s'aportarà terra i es tornarà a replantar.
 

Zona on aparquen els vehicles al costat de la N-260 Foto: ACN


Per altra banda, en aquest punt del port del Cantó, a més, hi conflueixen tres ramats, així com ballats i fils elèctrics per evitar el pas dels animals d'un municipi a l'altre. La gent que passeja per aquesta zona, però, moltes vegades treuen els fils o no els tanquen bé. En aquest sentit, i per evitar que això passi, les administracions també es plantegen la instal·lació de passos canadencs pels animals.

El projecte també inclourà la creació d'un mirador panoràmic i astronòmic per posar en valor el paisatge transcomarcal i l'excel·lent qualitat del cel fosc. A més, per tal que no hi hagi deixalles a terra, s'eliminaran totes les papereres i se senyalitzaran els punts més propers on es poden portar. En ser un punt elevat -de 1.718 metres d'altitud- el vent hi acostuma a bufar i s'emporta terra enllà els plàstics, papers i altres deixalles que la gent abandona a les papereres.

Per treure profit d'aquest espai es posarà una cartellera destacant els elements històrics i culturals i els itineraris que surten des d'aquest punt. Durant aquest 2022 es definiran els objectius i redactarà el projecte i un cop aconseguits els permisos necessaris, la voluntat és fer l'obra el 2023.


 

Altres notícies que et poden interessar 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació