16 d'abril de 2024
caça

Denuncien un caçador a Sort per matar un cérvol sense autorització

L'home també va ser sancionat per no dur cap peça de roba d'alta visibilitat i s'enfronta a una multa d’entre 2.500 i 3.000 euros

Redacció Pallars Sobirà | 24 de febrer de 2022 a les 08:38
El denunciat va abandonar el cérvol després d'abatre'l sense autorització | Agents Rurals
Els Agents Rurals van denunciar fa uns dies un caçador al Pallars Sobirà, concretament al terme municipal de Sort, per abatre un cérvol sense autorització i no dur la roba d'alta visibilitat, obligatòria per aquesta pràctica des de l'any 2003. Fonts del cos expliquen a Pallars Digital que el Grup Especial de Verins i Antifurtivisme (GEVA) es trobaven a la zona vigilant durant una batuda de caça, quan van veure al denunciat abatre un cérvol, per posteriorment abandonar-lo.

Un cop finalitzada la batuda, els membres del grup van procedir a aturar el caçador i a denunciar-lo. Segons apunten des del cos, la sanció total per la peça de caça i les dues infraccions podria oscil·lar entre els 2.500 i els 3.000 euros. Des dels Agents Rurals expliquen, a més, que tot i la llei de caça sigui relativament antiga -és del 1970- les sancions relacionades amb aquesta activitat s'han actualitzant recentment.

Així mateix, els Rurals han explicat a aquest diari que des del cos donen "molta prioritat" a aquest tipus d'actuacions per garantir la seguretat i que els caçadors duguin les peces d'alta visibilitat obligatòries. En aquest sentit, recorden que cada any es produeixen accidents de caça per aquest motiu, i molts d'ells mortals. De fet, el 29 de gener un ciclista va resultar ferit greu per arma de foc mentre circulava per una zona d’Argentona (el Maresme) on s'estava duent a terme un cacera autoritzada.


Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació