Dijous, 25 d'abril de 2024
pirineus-barcelona 2030

«Stop JJOO» exigeix la publicació immediata de tota la documentació relacionada amb els Jocs d'Hivern

El col·lectiu vol que es faci públic l'import destinat a la preparació d'aquesta candidatura

Redacció Pirineu | 21 de febrer de 2022 a les 12:37
Membres de la plataforma en una intervenció recent al Parlament | ACN
La plataforma Stop JJOO ha exigit aquest dilluns "la publicació immediata" de tota la documentació -estudis, projectes i informes- que s'ha redactat fins al moment relacionada amb els Jocs Olímpics d'Hivern i que s'informi de l'import destinat a la preparació d'aquesta candidatura, segons conceptes, des dels seus inicis.

Els contraris a la candidatura volen també que es faci públic qui ha fet els encàrrecs per a la redacció d'aquests documents, els criteris i formes d'adjudicació i quines empreses les han redactat. Stop JJOO demana que "es deixi de menysprear, enganyar i maltractar el Pirineu" i denuncien l'opacitat que hi ha darrera del projecte.

La plataforma argumenta que la petició de tota aquesta informació arriba després que hagi sortit a la llum pública l’existència de nombrosos projectes i estudis vinculats a la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern Pirineus-Barcelona 2030, que "han estat encarregats per part del Govern i pagats amb diners de les arques públiques".

Stop JJOO lamenta "l'ocultació sistemàtica de documentació" i "l'exagerada discrepància entre el discurs i les promeses" del Govern i els seus representants polítics, que "contradiuen obertament les informacions publicades".
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació