Dissabte, 27 d'abril de 2024
muntanya de tor

Mor als 97 anys un dels protagonistes de la història de la muntanya de Tor

El poble es va fer popular arran d’un documental i un llibre de Carles Porta

Redacció Tor | 17 de febrer de 2022 a les 10:30
Francesc Sarroca, Cerdà | @CarlesPorta
Un dels protagonistes de la història de la muntanya de Tor, al municipi d'Alins, Francesc Sarroca, conegut com Cerdà, ha mort aquest passat cap de setmana. Ell va ser durant més de 30 anys el president de la societat de “condueños” de la zona, el col·lectiu que determinava quins veïns tenien dret sobre la muntanya d’acord amb si residien o no al poble.

El periodista Carles Porta ha publicat una piulada informant del funeral de Cerdà, que es va produir el passat diumenge. Porta va ser l’autor del llibre Tor, tretze cases i tres morts i d’un documental pel programa 30 minuts de TV3. Aquestes dues obres van permetre descobrir la història del poble i les tràgiques tensions entre veïns, enfrontats pel projecte d’una estació d’esquí que hagués convertit la muntanya i la zona en un indret comercial i turístic alhora que hagués enriquit habitants i promotors. 

Cerdà ha mort només un mes després que ho fes l’empresari andorrà Rubén Castañer, un dels grans interessats en el projecte de la muntanya, i dos anys després del traspàs d’un altre protagonista de la història, Jordi Riba, conegut com “el Palanca”. Ara fa un any va morir també Antonio Gil José, un dels testimonis del conflicte.

   

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació