Dimecres, 24 d'abril de 2024
SUCCESSOS

Troben sans i estalvis els dos excursionistes perduts a la Pica d'Estats

Van sortir de Lleida divendres a la tarda i no se'ls havia vist fins al moment de la trobada, prop del refugi de Baborte

Redacció Barcelona | 13 de febrer de 2022 a les 16:42
La Pica d'Estats, farcida de neu. | Turisme Pallars Sobirà
Els Bombers han trobat sans i estalvis els dos excursionistes que s'havien perdut a Alins, a la Pica d'Estats. Segons han detallat en una piulada, eren a tocar del refugi de Baborte i el dispositiu de recerca els han portat fins al lloc on tenien el vehicle estacionat.
 
El dispositiu d'emergències ha treballat des del dissabte al vespre en la recerca després de rebre l'avís a les 18.01 hores. Una persona va alertar que un parell d'amics, un home de 41 anys i una dona de 40, havien sortit divendres a primera hora de la tarda amb la intenció de fer bivac -dormir en un refugi- i que ja haurien hagut de tornar al seu domicili de Lleida. No aconseguia contactar amb ells per telèfon.

Els Mossos d'Esquadra van trobar el vehicle a l'aparcament del Pont de la Farga. El Grup d'Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers va iniciar llavors la recerca fent la ruta a peu fins al refugi Vallferrera per la pista principal, que estava totalment gelada. Un cop localitzats, el dispositiu de recerca de Bombers i Mossos els ha baixat fins al Pont de la Farga, on havien estacionat el cotxe.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació