Dijous, 25 d'abril de 2024
SUCCESSOS

Busquen una parella d'excursionistes perduts a la Pica d'Estats

Van sortir de Lleida divendres a la tarda i no se'ls ha vist des que dissabte es va iniciar el dispositiu de recerca

Redacció 13 de febrer de 2022 a les 11:27
La Pica d'Estats, farcida de neu. | Turisme Pallars Sobirà
Els Bombers i els Mossos d'Esquadra treballen des de dissabte al vespre en la recerca d’un parell d’excursionistes perduts a Alins, a la Pica d'Estats. Els cossos d'emergències van rebre l'avís a les 18.01 hores.

Una persona va alertar que un parell d'amics, un home de 41 anys i una dona de 40, havien sortit divendres a primera hora de la tarda amb la intenció de fer bivac -dormir en un refugi- i que ja haurien hagut de tornar al seu domicili de Lleida. No aconseguia contactar amb ells per telèfon.

Els Mossos d'Esquadra van trobar el vehicle a l'aparcament del Pont de la Farga. El Grup d'Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers va iniciar llavors la recerca fent la ruta a peu fins al refugi Vallferrera per la pista principal, que estava totalment gelada.

Un cop allà van comprovar que la parella no hi era i les persones que hi havia allotjades tampoc els havien vist. Un binomi del GRAE, mentrestant, va fer guàrdia a tocar del cotxe de la parella, per si apareixien. Després de confirmer que no eren al refugi, es va interrompre la recerca, que s’ha reprès aquest diumenge al matí.

Un helicòpter dels Bombers ha deixat un grup de GRAE a tocar del polsador d'emergències de la Pica d'Estat i han iniciat la recerca per la zona. Per altra banda, una altra unitat del grup ha buscat dins la cabana de Sotllo, però no hi han trobat ningú.

 Ampliarem informació

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació