Dimarts, 23 d'abril de 2024
pirineus-barcelona 2030

«Stop JJOO» demana als partits que forcin la retirada del projecte Pirineus-Barcelona

L'entitat ha defensat l'impuls d'un pla de desenvolupament econòmic del Pirineu com alternativa als Jocs

Redacció Barcelona | 10 de febrer de 2022 a les 08:40
Bernat Lavaquiol amb els pallaresos Núria Sauquillo i Jaume Solé | ACN
La Plataforma Stop JJOO s'ha reunit aquest dimecres amb diversos grups parlamentaris de la cambra catalana per demanar-los que forcin la retirada del projecte de Jocs d'Hivern Pirineus-Barcelona 2030. A la trobada han assistit representants d'ERC, JxCat, PSC, En Comú Podem i la CUP i des de l'entitat els han traslladat la necessitat de deixar de destinar diners públics a la candidatura, ja que han reiterat que aquesta "no té futur" i "caurà pel seu propi pes".

Com alternativa, han defensat l'impuls d'un pla de desenvolupament econòmic del Pirineu que ajudi al territori a no dependre tant del sector turístic. També han avisat que entre els suports que han rebut hi ha el de diversos militants de base dels partits que conformen el Govern.

El portaveu de la Plataforma Stop JJOO, Bernat Lavaquiol -juntament amb els pallaresos Núria Sauquillo i Jaume Solé- ha defensat que les necessitats del Pirineu van en un "sentit oposat" al de la candidatura i ha insistit en què la dependència del turisme provoca que els llocs de treball que genera el sector siguin temporals i precaris. També ha reiterat que el projecte "no és un bon negoci" tenint en compte el context d'emergència climàtica i el dèficit que, assegura, tenen avui dia les estacions d'esquí.

Durant la reunió amb els grups parlamentaris, l'entitat ha parlat de la "manca de transparència" que hi ha, al seu parer, al voltant del projecte. En aquest sentit, ha criticat que aquest no ha estat presentat als veïns del Pirineu i que volen saber qui l'està redactant tenint en compte, segons han remarcat, que des d'ERC i JxCat els han traslladat que tampoc disposen d'informació concreta al respecte.

Davant d'aquesta situació, Lavaquiol ha afirmat que no es pot haver fixat un termini per fer un procés de participació ciutadana sense que aquesta sàpiga què suposa acollir uns Jocs Olímpics d'Hivern al Pirineu. També ha dit que, si no s'avança en aquest sentit, sembla que es busqui el suport de la ciutadania "per tenir un xec en blanc un cop obtingut l'aval". Així, ha recordat que el Síndic ha obert una actuació d'ofici per saber com s'articularà la consulta i que ells també demanen tenir informació al respecte.
 


Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació