Divendres, 19 d'abril de 2024
coronavirus

El govern espanyol elimina la mascareta en exteriors

La mesura, adoptada pel consell de ministres, entrarà en vigor dijous vinent i s'afegirà a la reobertura de l'oci nocturn

Pep Martí Barcelona | 8 de febrer de 2022 a les 13:33
Gent amb mascareta al centre de Barcelona | Adrià Costa
Tal i com s'havia anunciat, el govern espanyol ha aprovat aquest dimarts l'eliminació de la mascareta obligatòria a l'aire lliure, una mesura que entrarà en vigor dijous vinent, després que sigui publicada al BOE. Així ho ha anunciat la ministra portaveu, Isabel Rodríguez, a l'acabar el consell de ministres celebrat a la Moncloa. Aquest mateix dimarts, el Govern també ha anunciat l'adeu de les mascaretes als patis de les escoles a partir de dijous, mesura que el govern espanyol ha corroborat poc després.

La ministra ha destacat que anar a l'exterior sense mascareta serà possible gràcies a "les mesures de protecció que hem adoptat i a la responsabilitat de la societat". Les mascaretes continuaran sent obligatòries en espais tancats i en grans esdeveniments quan no sigui possible la distància de metre i mig.  

La mesura adoptada s'afegeix a les altres que s'han decidit i que van eliminat les restriccions pandèmiques: la supressió del toc de queda, des del 21 de gener passat; de l'ús del passaport covid més enllà de per viatjar, des del 28 de gener; i a la reobertura de l'oci nocturn, que reobrirà sense limitacions d'aforament ni d'horaris el proper 11 de febrer.

Aquest dimarts, el Govern ha acordat la retirada de les mascaretes als patis de les escoles. El Consell Interterritorial de Salut va aprovar dilluns retirar l'obligació de dur mascareta en espais exteriors. Les autonomies van donar suport a aquesta decisió, que ja havia estat anunciada per la ministra de Sanitat, Carolina Darias. 

El govern espanyol i el de les comunitats autònomes també van acordar incrementar els aforaments en els esdeveniments esportius fins al 85% en espais oberts i fins al 75% en els tancats. Una mesura que no té impacte a Catalunya, on ja no hi ha restriccions d'aforament.

Altres notícies que et poden interessar

​​​



​​​

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació