Dissabte, 20 d'abril de 2024
coronavirus

La Fundació Fiella surt en defensa de les dues treballadores acusades per la Fiscalia

El Patronat de la residència de Tremp argumenta que estaven de baixa després de contagiar-se de la Covid i després ja no van ser readmeses

Redacció Tremp | 5 de febrer de 2022 a les 13:22
Façana posterior de la residència de Tremp | Fundació Fiella
El Patronat de la Fundació Fiella ha exculpat de les seves responsabilitats a partir del 27 de novembre del 2020 en endavant les dues treballadores de la residència de Tremp denunciades per la Fiscalia. Segons explica l'entitat en un comunicat, la responsable higiènic-sanitària i la directora tècnica es trobaven de baixa des del dia 23 i 27 respectivament després de contagiar-se de la Covid mentre atenien els residents, i posteriorment ja no van ser readmeses un cop la Fundació Fiella va ser apartada de la gestió. 

En el comunicat -que es pot llegir íntegre aquí-, l'entitat assegura que el primer contagi es va detectar el 19 de novembre del 2020 i a partir d'aleshores es van disparar entre residents i treballadors. Fins a 64 persones d'edat avançada de les 142 que hi vivien van perdre la vida, fet que va portar Salut a apartar la Fundació de la gestió i als Mossos d'Esquadra a obrir una investigació que ha acabat amb una denúncia de la Fiscalia per homicidi imprudent, tracte degradant i contra la seguretat al treball.

Entre d'altres, el ministeri públic recull que "s'han constatat defectes greus en la sectorització dels positius, en l'ús dels Equips de Protecció Individual dels treballadors, en el tractament d'aliments, vestuari i residus i, molt especialment, en l'assistència sanitària als contagiats".

Dos dies després del primer contagi, continua la Fundació, va ser quan el Departament de Salut va intervenir la residència. El dia 26, set persones ja havien mort i el Patronat de la Fundació Fiella va ser apartada definitivament de la gestió fins que dos dies després la va assumir Gestió de Serveis Sanitaris i a partir del 5 de gener de l'any passat Sant Joan de Déu-Terres de Lleida.

Així mateix, l'entitat reivindica que des de la irrupció de la pandèmia fins el 26 de novembre va tenir la "màxima cura de tots els residents" i que durant aquests nou mesos va lluitar per evitar que el virus entrés a la residència. Fins aleshores, assegura que només es va detectar un cas i que aquesta persona es va recuperar. D'altra banda, sosté que es va mantenir un "alt grau de contacte amb totes les famílies que podien visitar els seus ancians".
 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació