Dimecres, 24 d'abril de 2024
estudis

Tremp opta a acollir el Grau en Infermeria de la Universitat de Lleida

L’Institut de Tremp seria la seu provisional dels estudis universitaris fins a trobar un emplaçament definitiu

Jordi Ubach / Tomàs Garcia Tremp | 2 de febrer de 2022 a les 19:16
Imatge exterior de l'Institut de Tremp | INS Tremp
Tremp podria acollir estudis universitaris per primera vegada en la seva història. Així ho ha informat en el transcurs del Consell d’Alcaldes del Pallars Jussà celebrat aquest dimecres a Tremp la batllessa trempolina, Maria Pilar Cases, que ha explicat que la ciutat és una de les candidates, juntament amb la Seu d’Urgell (Alt Urgell), per acollir nous estudis de Grau en Infermeria de la Universitat de Lleida (UdL) al Pirineu.

Segons ha pogut saber Pallars Digital, en el cas que la capital del Pallars Jussà sigui finalment la ciutat escollida, l’edifici de l'Institut de Tremp acolliria els estudis fins a trobar un emplaçament definitiu. Fa dues setmanes personal de la UdL va visitar el centre educatiu trempolí per conèixer in situ les instal·lacions i la impressió va ser positiva. El Grau en Infermeria es cursaria a les tardes i no afectaria la resta de formacions que s’imparteixen al centre. 

La UdL compta actualment amb una Facultat d’Infermeria a Lleida (el Segrià) i una altra a Igualada (l'Anoia). El Departament d’Universitats i Recerca de la Generalitat treballa amb la voluntat d’implantar una tercera seu a la zona del Pirineu, en gran part per ampliar les places ofertades i poder pal·liar així el dèficit actual de professionals a Catalunya, que es preveu que s’accentuï els propers anys.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació