Dijous, 18 d'abril de 2024
residus

Esterri d'Àneu ampliarà i millorarà la deixalleria del municipi

L'Agència de Residus ha atorgat més de 570.000 euros al Consell del Sobirà per poder renovar aquest equipament

Redacció Esterri d'Àneu | 28 de gener de 2022 a les 11:45
La deixalleria de Sort rebrà un ajut de més de 20.000 euros | CCPS
Esterri d'Àneu modificarà i ampliarà l'actual deixalleria del municipi gràcies a un ajut de prop de 580.000 euros atorgat per l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) al Consell Comarcal del Pallars Sobirà. En declaracions a Pallars Digital, l'alcalde aneuenc, Pere Ticó, explica que una de les millores serà la instal·lació d'un molls de càrrega i descàrrega. Un fet, assegura l’alcalde, que ajudarà a estalviar costos i que farà que el procés sigui més còmode i pràctic.

Encara al Sobirà, la deixalleria de Sort també ha rebut un ajut, en aquest cas de prop de 22.000 euros per a tasques de millora, mentre que al Pallars Jussà, quatre d'aquestes infraestructures també es beneficiaran de les subvencions de l'administració per mitjà del consell comarcal. La que més rebrà serà la deixalleria de Tremp, amb un import de 143.990 euros, seguida de la del municipi d'Isona i Conca Dellà, amb prop de 26.000


Per altra banda, a la deixalleria de la Pobla de Segur se li han atorgat 8.820 euros, mentre que més de 32.000 serviran perquè l'ens comarcal posi en marxa una segona deixalleria mòbil. Aquest equipament, de fet, ha gaudit d'una gran acceptació entre els pallaresos i les pallareses, atesa la seva mobilitat pels diferents municipis de la comarca.

De fet, al mes de setembre, i davant l'augment de la demanda d'aquesta deixalleria, el president del Consell del Jussà, Josep Maria Mullol, ja va plantejar la possibilitat d'aquirir-ne una de nova per tal de destinar-ne una a la zona nord de la comarca i l'altra a la zona sud. Un plantejament, doncs, que amb els ajuts de l'ARC ja és una realitat.
 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació