Dissabte, 27 d'abril de 2024
aigua

Tremp restableix definitivament el servei d'aigua de la ciutat

Els operaris han estat treballant durant la matinada per acabar de reparar l'avaria que afectava des de dimarts al migdia bona part dels veïns

Redacció Tremp | 27 de gener de 2022 a les 09:30
Els operaris reparant l'avaria a la plaça Països Catalans aquest dijous al matí | Jordi Ubach
Tremp ha restablert definitivament aquest matí el servei d'aigua després que una avaria a la xarxa municipal hagi deixat sense subministrament durant més d’un dia i mig bona part dels veïns de la ciutat i del nucli de Palau de Noguera. Segons ha confirmat a Pallars Digital l'alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, els operaris han estat treballant durant la matinada per acabar de reparar els danys, i ara la totalitat dels veïns ja disposen d'aigua corrent.

L'origen de l'avaria es trobava a la zona de la rotonda dels Països Catalans i afectava una de les canonades principals d'aigua de la ciutat. Segons explica l'alcaldessa, ha estat molt difícil reparar aquesta canonada trencada i aquest dijous es durà a terme una reunió per avaluar la situació i trobar les causes concretes del tall del subministrament.

Comunicat de l’alcaldessa


Al migdia, l’Ajuntament de Tremp ha compartit un comunicat en format vídeo explicant els motius de l’avaria. L’ha llegit l’alcaldessa, que ha explicat que el tram malmès era d’uns tres metres de llarg. Cases ha dit que encara s’han de substituir dues vàlvules que han fallat i que, per tant, es preveuen talls intermitents fins les 18h de la tarda d’aquest dijous.


L'alcaldessa ha assegurat que un cop s’hagi solucionat la crisi, l’equip de govern demanarà a Aigües de Tremp una avaluació de l’estat de la xarxa d’abastiment d’aigua perquè “cal evitar que problemes com aquest es tornin a produir”. Maria Pilar Cases ha finalitzat el discurs demanant disculpes a totes les persones afectades.

El tall es va produïr dimarts al voltant de les 15h del migdia i des d'aleshores els operaris d’Aigües de Tremp van estar treballant per restablir el servei. Tot i que inicialment es calculava poder recuperar el subministrament d’aigua el dimarts al vespre, les tasques han estat més complicades del que es pensava.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació