Divendres, 26 d'abril de 2024
carreteres

L'Ajuntament d'Alins demana ajuts per asfaltar el camí a l'estació de Virós-Vallferrera

Es tracta de l'única estació d'esquí catalana que no té la seva via d'accés en condicions

Redacció Alins | 26 de gener de 2022 a les 16:45
Imatge de l'estat de la carretera d'accés a Virós-Vallferrera | Ajuntament d'Alins
L'Ajuntament d'Alins segueix treballant per asfaltar la carretera d'accés a l'estació d'esquí nòrdic de Virós-Vallferrera. De fet, es tracta de l'única a Catalunya que ha encara no s'ha beneficiat d'aquesta millora malgrat tenir un projecte per fer-ho des de l'any 2009, tal com ha explicat a Pallars Digital el seu alcalde Manel Pérez. Es tracta d'una iniciativa que tot i comptar en el seu moment amb el suport de la Generalitat, finalment no es va dur a terme, i per la qual ara només s'haurien d'adaptar les xifres.

En total, es tractaria d'asfaltar els sis quilòmetres restants de la pista de 12 que dona accés a l'estació d'esquí, que és de gestió municipal. En aquest sentit, Pérez assegura que ho estan intentant desencallar amb la Generalitat, i que quan el vicepresident Jordi Puigneró va visitar Port Ainé, li van comunicar el problema. Per altra banda, des del municipi també estan lluitant per asfaltar el camí de Boet, que es va tancar l'agost, i que condueix fins al pàrquing de la Molinassa, a la Pica d'Estats.

Pel batlle, es tracta d'un "punt clau" de la Vall Ferrera però també de la comarca, i afirma que ho estant treballant amb el Parc Natural de l'Alt Pirineu. Pel que fa als costos, Pérez explica que asfaltar la carretera d'accés a la pista d'esquí suposaria una inversió de 800.000 euros, mentre que en el cas del camí de Boet, seria d'1.600.000; unes xifres que l'ajuntament, assegura, no pot assumir.



Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació