Divendres, 26 d'abril de 2024
església catòlica

L'Església té més de 700 propietats immatriculades al Pallars

El Sobirà és la comarca catalana on l'església té registrats més béns immobles, mentre que el Jussà és la tercera darrere l'Alt Urgell

Redacció Pallars | 28 de gener de 2022 a les 10:45
Vista general del campanar de Tremp | Pol Mayer
L'Església catòlica ha estat durant els darrers dies sota el focus mediàtic després d'admetre que té un miler de béns que no li pertanyen. Són unes propietats registrades entre 1998 i 2015 gràcies a una modificiació de la llei hipotecària que va realitzar el govern aleshores liderat per José María Aznar l'any 1996.

Segons la llista de béns immatriculats feta pública, el Pallars és un dels territoris catalans amb més immatriculacions, amb un total de 705. De fet, el Sobirà és la comarca catalana on l'Església ha registrat més propietats, concretament 413, mentre que el Jussà és la tercera darrere de l'Alt Urgell, amb 287 béns immobles. 

Pel que fa als municipis més afectats, Rialp lidera la llista al Pallars, amb 69 propietats emtre solars i habitatges, seguit de la Torre de Capdella, amb 67. Pel que fa a la ciutat de Tremp, la xifra és de 53 béns, mentre que al municipi de Vall de Cardós en consten fins a 49. Tanmateix, tal com assenyala el diari Segre, cap dels consistoris d'aquests municipis han tingut conflictes amb l'institució eclesiàstica, tot i que afirmen que revisaran aquestes propietats.

Després d'admetre aquestes irregularitats, l'Església es va comprometre amb el govern espanyol a col·laborar per poder regularitzar les propietats. Per la seva banda, el Bisbat d'Urgell afirma en un comunitat emès als mitjans que va immatricular legalment 1.542 béns. Tanmateix, explica que hi ha 50 propietats atribuïdes al Bisbat, de les quals "falten dades per a la seva correcta i completa identificació". En aquest sentit, la institució remarca que el llistat de béns fet públic no és una llista de propietats a retornar per l'Església, sinó d'un "llistat amb les incidències i errors".

 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació