16 d'abril de 2024
coronavirus

Els tests d'antígens tindran un preu màxim de 2,94 euros

El govern espanyol també aprova la quarta dosi de la vacuna per a part de la població més vulnerable

Albert Vilanova Barcelona | 14 de gener de 2022 a les 08:31
Una farmacèutica subjectant una caixa d'un test d'antigen en una farmàcia | ACN
El govern espanyol ha establert en 2,94 euros el preu màxim dels tests d'antígens. En la reunió interministerial d'aquest dijous, s'ha acordat limitar a gairebé tres euros el cost de les proves que es venen a les farmàcies a partir d'aquest dissabte.

Durant les últimes setmanes, amb l'explosió de contagis de la sisena onada, les vendes es van disparar a uns preus d'entre 5 i 10 euros per cada test. Davant la saturació dels centres d'atenció primària, Salut ha demanat als ciutadans no anar-hi en cas de donar positiu i ha modificat el sistema de baixes. De fet, més d'un terç dels contagis ja es diagnostiquen amb tests de farmàcia.

Carolina Darias, en roda de premsa després de la reunió de l'organisme presidit pel Ministeri de Sanitat i que comptava amb representació dels ministeris d'Hisenda, Afers Econòmics, Indústria i de les autonomies. Darias ha explicat que el preu màxim de venda al públic s'ha acordat per "unanimitat" i ha defensat que l'objectiu de la mesura és que les proves d'autodiagnòstic tinguin un preu "el més assequible possible" mantenint "l'equilibri necessari perquè estiguin disponibles".

Aquest mateix dijous, el comitè assessor del Govern ha demanat que els antígens siguin gratuïts. La presidenta del comitè, Magda Campins, ha assenyalat que és una mesura imprescindible per controlar la pandèmia sense saturar els centres sanitaris del país.

S'obre la quarta dosi per als més vulnerables


Per altra banda, aquest dijous el govern espanyol també ha aprovat la quarta dosi de la vacuna per a part de la població més vulnerable. Es tracta d'unes 120.000 persones que s'emmarquen en el grup 7 de l'estratègia de vacunació o que reben alguna mena de tractament amb fàrmacs immunosupressors, i rebran el vaccí per quart cop cinc mesos després de la tercera injecció.

A banda de les persones immunodeprimides, s'inclouen trasplantats, malalts de càncer o de VIH i persones amb síndrome de Down. En el cas dels vacunats amb Pfizer, Moderna o AstraZeneca serà la quarta dosi, mentre que implicarà la tercera dosi pels que van rebre els vaccins anteriors de Janssen.

Altres notícies que et poden interessar

​​​



​​​

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació