Divendres, 19 d'abril de 2024
coronavirus

El Govern prorroga les restriccions fins el 21 de gener

Entre les mesures que es mantenen destaca la prohibició de trobades de més de 10 persones, el tancament de l’oci nocturn i la reducció d’aforament dels locals de restauració

Jordi Velert Barcelona | 4 de gener de 2022 a les 08:56
Un control dels Mossos d'Esquadra | ACN
L'explosió de contagis de Covid amb la variant òmicron ha dut el Govern a aprovar la pròrroga de les restriccions durant 14 dies més de les mesures per combatre la pandèmia que van entrar en vigor el 24 de desembre: el toc de queda d’1h a 6h de la matinada als municipis de més incidència, el tancament de l'oci nocturn i la reducció d'aforament dels locals de restauració i dels centres esportius. 

La Comissió Delegada del Govern en matèria de Covid-19, a més, ha actualitzat la llista de municipis on s’aplicarà la restricció de la mobilitat nocturna. La nova llista inclou 124 municipis i s’hi han incorporat sis més: Castell-Platja d'Aro, Cunit, el Vendrell, Mont-roig del Camp, Salt i Torroella de Montgrí. El Pallars, recordem, queda fora del toc de queda, ja que aquest s’aplica als municipis de més de 10.000 habitants i amb una incidència alta.

Les mesures, que fins ara estaven en vigor fins al 7 de gener, s’han prorrogat fins al dia 21 de gener. La pròrroga serà aprovada aquest dimarts pel Procicat, en una resolució que serà enviada al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que el 23 de desembre ja va avalar aquestes mateixes mesures.

Entre la resta de mesures que es mantenen, destaca la prohibició de trobades de més de 10 persones i la capacitat màxima a l’interior de bars i restaurants del 50% (i del 100% a les terrasses), mentre que l’aforament a comerços i empreses de serveis serà del 70%, el mateix percentatge que en instal·lacions i equipaments esportius tancats.

Els locals d’oci nocturn romandran tancats, mentre que l’aforament de sales de concert, teatres, cinemes, auditoris i circs amb carpa serà del 70%, percentatge que també s’aplica a sales de vetlla, enterraments i altres cerimònies. El teletreball es manté com a prioritari en l’Administració de la Generalitat i es recomana fermament en l’àmbit laboral privat. 

Altres notícies que et poden interessar

​​​



​​​

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació