Dimecres, 24 d'abril de 2024
curses de muntanya

La «Ultra Pallars 360» torna amb canvi de data

La segona edició de la cursa tindrà lloc a la primavera, el 14 de maig, i amb quatre distàncies a escollir

Redacció Tremp | 5 de gener de 2022 a les 11:06
Imatge de dos corredors durant la primera edició de la cursa | Jordi Peró
Després d'una exitosa primera edició, marcada però per la Covid-19, la Ultra Pallars 360 tornarà durant aquest primavera per mostrar el ric entorn natural del Pallars Jussà. La cursa tindrà lloc el proper 14 de maig al voltant del pantà de Sant Antoni, nexe d'unió de les principals localitats de la comarca, amb quatre distàncies diferents per tal que tothom, tingui el nivell que tingui, en pugui gaudir.

La prova reina serà la Ultrade 94 quilòmetres i 4.300 metres, i donarà el tret de sortida la mitjanit de dissabte des de Tremp. La cursa donarà una gran volta circular a l'embassament a través de pistes, corriols i senders, passant per llocs emblemàtics com el cim de Sant Corneli, a 1.351 metres, el roc de Pessonada, a 1.223, el roc de Neret o els pobles de Rivert, Salàs de Pallars, la Pobla de Segur o Talarn.

Una cursa, a més, que es podrà fer de manera individual o en equips de quatre per relleus. Pel que fa al matí de dissabte, i aprofitant que el circuit és circular, es donarà sortida a la Marató Pobla Trail, de 49 quilòmetres i un desnivell positiu de 2.100 metres, que sortirà des de la Pobla de Segur i arribarà a Tremp.

També serà el torn de la Geotrail Pallars, amb un recorregut de 27 quilòmetres i un desnivell de 1.100 metres, que tindrà com a punt de sortida Salàs de Pallars i finalitzarà també a la capital del Pallars Jussà, tot passant per Santa Engràcia i Talarn.

Com a novetat, aquesta edició viurà la incoporació d'una modalitat més curta: L'Entrapussada, de 14 quilòmetres i 400 metres de desnivell positiu, i que cobrirà el tram des de Talarn fins a Tremp. Una cursa que serà gratuïta, tot i que el desplaçament fins al lloc de sortida anirà a càrrec de cada participant.

Les inscripcions ja estan obertes a la web oficial de la Ultra Pallars 360, i si es realitzen abans del 9 de gener, els participants podran gaudir de preus reduïts. Si voleu saber més sobre la propera edició de la cursa, podeu recuperar l'entrevista als seus promotors, Marc Altisent i Eugeni Navarro, al programa Tremp en Joc de Ràdio Tremp.



Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació