Dissabte, 20 d'abril de 2024
coronavirus

Les persones de 40 a 49 anys ja poden demanar hora per a la tercera dosi

Salut insisteix a la població que es vacuni amb la dosi de reforç, que suposa un menor impacte de la variant òmicron a les franges d'edat que ja l'han rebuda

Victor Rodrigo Barcelona, Catalunya | 30 de desembre de 2021 a les 09:30
Salut insisteix en la importància de demanar dia i hora a través del portal de vacunació | ACN
Les persones de 40 a 49 anys ja poden demanar hora per rebre la tercera dosi de la vacuna contra la Covid-19. El Departament de Salut ha obert les sol·licituds per aquesta franja d'edat aquest dimecres al matí, durant la roda premsa per valorar la situació de la pandèmia. Carmen Cabezas, secretària de Salut Pública, ha instat a la població que es vacuni amb la dosi de reforç perquè aconsegueix frenar la incidència en totes aquelles franges d'edat on ja han rebut la tercera.

Ara mateix només ho poden demanar totes aquelles persones d'aquesta franja d'edat que s'hagin vacunat per última vegada, com a mínim, fa 6 mesos. Ho ha explicat el Departament de Salut en la roda de premsa per valorar la situació de la pandèmia de Catalunya i explicar aquesta obertura d'una nova franja per a la vacunació.


Des del Departament de Salut se segueix insistint en la importància de demanar dia i hora a través del portal de vacunació -es pot accedir a través d'aquest enllaç-, però també confirma que es manté la vacunació sense cita prèvia. Aquesta última "vacunació espontània" es podrà fer a punts poblacions i a centres d'atenció primària (CAP). Ara per ara, no s'han notificat nous punts.

La dosi addicional que s’està administrant és de Moderna o de Pfizer, indiferentment de la vacuna que s’hagi rebut a la primera i a la segona dosi. De fet, s’ha comprovat que totes dues vacunes, tant la Moderna com la Pfizer, tenen una eficàcia molt elevada, independentment de la vacuna que s’hagi rebut en l’aplicació de la pauta completa (Pfizer, Moderna, AstraZeneca o Janssen).

Altres notícies que et poden interessar

​​​



​​​

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació