Divendres, 26 d'abril de 2024

Una veïna de Tremp rebrà la Medalla Centenària de Benestar Social i Família

Aquest reconeixement, que serà entregat demà dissabte, s'atorga als ciutadans que compleixen 100 anys de vida

Pallars Digital 7 de febrer de 2014 a les 09:22
El director dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família a Lleida, Josep M. Forné, lliurarà aquest dissabte la Medalla Centenària del Departament a la senyora Carmen Portella, veïna de Tremp. A l'acte, que se celebrarà al domicili de l´homenatjada, també hi assistiran amics i familiars; l´alcalde de Tremp, Victor Orrit, i el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach.
 
Carmen Portella i Feliu va néixer el 8 de febrer de 1914. De jove va estudiar amb la seva germana a l´Escola de Bibliotecaris de Barcelona. L´any 36, un cop acabada la carrera, començà a treballar de bibliotecària de la Generalitat a Palafrugell. La senyora Portella també va participar en la reconstrucció de la biblioteca de monestir de Poblet i, a la dècada dels 80, va viatjar a Londres a perfeccionar el seu anglès.
 
Ha tingut 5 filles i 3 fills. Actualment conviu amb un d´ells a Tremp, amb qui li agrada sortir a passejar i visitar algun poble de les rodalies.
 
La Medalla Centenària és una iniciativa del Departament de Benestar Social i Família. Es tracta d'una medalla d'argent gravada amb el nom i l´any de naixement commemorativa del centenari. A aquest reconeixement institucional poden accedir-hi totes les persones residents a Catalunya que compleixin els requisits i realitzin la sol·licitud corresponent.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor