Dissabte, 20 d'abril de 2024
ple municipal

Tremp aprova la creació de «La Cabanera: del Pirineu a la Plana» per recuperar antigues rutes

Durant el ple extraordinari també s'ha donat compte de la cancel·lació de la festa de Cap d'Any a causa de la situació sanitària actual

Redacció Tremp | 28 de desembre de 2021 a les 10:17
L'alcaldessa Maria Pilar Cases no va poder presidir el ple per motius de salut | Jordi Ubach
Aquest dilluns l'Ajuntament de Tremp ha aprovat en sessió extraordinària la creació de l'associació La Cabanera: del Pirineu a la Plana. Es tracta d'una iniciativa per la qual els ajuntaments de Linyola, Vallfogona de Balaguer, el Pont de Suert i Tremp s'associen per recuperar els camins de la cabanera, que van des de Linyola fins a la Vall de Boí, i crear-hi una ruta d'interès turístic, natural i cultural. 

Durant el ple municipal, que ha estat presidit pel tinent d'alcaldia Josep Maria Puignarnau a causa de la indisposició de l'alcaldessa Maria Pilar Cases, també s'ha sotmès a votació el conveni de gestió de l'Arxiu Comarcal del Pallars Jussà 2021-2022, pel qual l'ajuntament es compromet a fer-se càrrec de la despesa del sou de la treballadora encarregada de la seva gestió, juntament amb el Consell Comarcal del Pallars Jussà.

Una despesa que fins ara era assumida per aquests dos organismes, juntament amb el Departament de Cultura. El conveni, però, no ha estat aprovat, ja que requereix de majoria absoluta i, al no poder votar l'alcaldessa, les votacions han estat de sis vots a favor i sis en contra.
 
A banda dels informes de la llei d'estabilitat pressupostària, que inclouen la liquidació trimestral, el període de mig pagament i l'informe de morositat del tercer trimestre de 2021, el regidor de festes, Leo Melgarejo, també ha informat davant el ple del consistori trempolí de la cancel·lació de la festa de Cap d'Any prevista per al 31 de desembre a causa de l'actual situació sanitària.
 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació