Dissabte, 20 d'abril de 2024
esllavissades

Talarn reforçarà el talús del carrer de la Serra a partir del març

Les obres per evitar la caiguda de roques estaran subvencionades en gran mesura pel PUOSC

Redacció Talarn | 27 de desembre de 2021 a les 10:57
Imatge recent d’un despreniment al carrer de la Serra | Ajuntament de Talarn
L'Ajuntament de Talarn té previst emprendre les obres per consolidar el talús de la urbanització del carrer de la Serra per tal d'evitar despreniments i caigudes de pedres. Aquests treballs contemplen també la urbanització del carrer i la millora dels serveis d'aigua, gas i enllumenat. L’actuació s'iniciarà a partir del mes de març i tindrà un cost de 196.000 euros, dels quals uns 154.000 euros provenen del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) i la resta del propi consistori.

Les obres també serviran per revitalitzar aquesta zona concreta del municipi. En aquest sentit, també es pavimentarà el carrer amb una plataforma única per a vianants i vehicles, i es col·locaran baranes en ambdós costats de la via. Pel que fa al talús, els treballs consistiran en la construcció d'un mur de pedra entre la roca i el carrer per tal de tapar els punts més malmesos.

En declaracions a Pallars Digital, l'alcalde de Talarn, Àlex Garcia, ha explicat que en aquest carrer darrerament hi han hagut despreniments importants. Les actuacions que ara s’han programat, segons Garcia, minimitzaran el risc de futures esllavissades.

Noves faroles led


En un altre ordre de coses, l'alcalde també ha explicat que el consistori ha substituït 15 faroles amb llums led per un valor de 7.100 euros, dels quals 4.300 provenen del Departament d’Acció Climàtica. Aquesta adaptació lumínica ajudarà a disminuir la incidència de la llum de la població al cel fosc Starlight del Montsec.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació