1 de 10
habitatge

Alba Jussà farà estades amb persones amb discapacitat intel·lectual als habitatges de la Pobla

El servei tindrà cabuda per sis persones i es farà un acompanyament a la vida independent

Imatge de l'edifici on estan ubicats els dos pisos d'Alba Jussà | ACN
per Redacció, La Pobla de Segur | 21 de desembre de 2021 a les 09:10 |
La cooperativa Alba Jussà oferirà un servei d'habitatge i acompanyament a la vida independent per a persones amb discapacitat intel·lectual -igual o superior al 33%- al Pallars Jussà. La jornada de portes obertes celebrada el passat dissabte va tenir molt bona acollida i una vintena de persones s'han interessat pel projecte.

Amb l'objectiu que els usuaris coneguin bé el servei abans de decidir-se, aquest gener, organitzaran estades per les persones interessades. David Marchal, coordinador de salut mental d'Alba Jussà, ha explicat que ofereixen el servei al detectar un interès per part dels usuaris i de les seves famílies. Hi haurà cabuda per a sis persones i està ubicat a la Pobla de Segur.


Aquest projecte, que compta amb el suport de l'Ajuntament de la Pobla, neix de la necessitat detectada a la comarca després que persones i famílies manifestessin, per una banda, la voluntat d'algunes d'elles d'emancipar-se del nucli familiar amb els suports necessaris i per una altra, la preocupació de les famílies envers el futur dels seus fills o familiars quan ells no hi siguin o no puguin seguir sent un suport.

Aquesta Llar Residència serà la primera i única a les comarques del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça i s'ha creat per "millorar la qualitat de vida de les persones d'aquestes comarques", ha dit Marchal. Es tracta d'un equipament públic d'acolliment residencial, de caràcter temporal o permanent.


Aquest servei d'habitatge vol fugir del model rígid que s'ha ofert fins ara i apostarà per un model centrat en les persones. Aquells usuaris o famílies interessades en aquest servei es poden adreçar a Alba Jussà.
 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació