Dimecres, 24 d'abril de 2024
meteorologia

Alerta per fortes ratxes de vent aquest dijous al Pallars Sobirà

S'esperen ratxes superiors als 90 km/h, sobretot a cotes altes

Redacció Pallars | 2 de desembre de 2021 a les 07:57
Efecte del torb a la Vall d’Àssua, en imatge d’arxiu | Turisme Pallars Sobirà
Protecció Civil de la Generalitat ha activat la fase d’alerta el pla Ventcat per risc de vent a Catalunya davant la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de fortes ratxes de vent a partir d’aquest dijous a la tarda i la matinada de divendres al Pirineu i Prepirineu. L’SMC preveu que al Pirineu les ratxes més intenses es produeixin a cotes altes.

Però no només bufarà vent al Pirineu. Al Prepirineu, les comarques especialment afectades pel vent seran el Pallars Sobirà, l'Alta Ribagorça, el Ripollès i la Cerdanya. El vent bufarà de component oest i nord i es podran superar ratxes de 90 km/h a la zona afectada. A les cotes altes de muntanya, degut a la previsió de nevades en alguna de les zones afectades pel vent, s’ocasionarà el fenomen del torb.

Davant d’aquesta previsió, caldrà extremar la prudència en la mobilitat i en les activitats a l’aire lliure, ja sigui en zones urbanes pel risc de caiguda de branques, arbres o altres elements estructurals, com també a les zones rurals. 
 
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació