Divendres, 26 d'abril de 2024
coronavirus

Salut posa en marxa un pla per garantir una campanya de neu segura al Pirineu

L’objectiu és que aquest hivern l’activitat es dugui a terme amb certa normalitat tot i el context de pandèmia

Redacció Pirineu | 30 de novembre de 2021 a les 11:27
L’estació d’Espot les passades festes de Nadal | Espot
La Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran ha engegat un pla de treball per assegurar que la campanya de neu d’enguany es desenvolupi amb les màximes garanties de seguretat enfront de malalties infeccioses com la Covid-19 i de toxiinfeccions alimentàries. L’objectiu és que aquest hivern l’activitat es dugui a terme amb certa normalitat, tot i el context de pandèmia.

Per això els àmbits d’actuació se centraran sobretot en dues línies. Per una banda, la prevenció primària de la Covid-19 en els llocs de treball, la vacunació i la gestió de brots i, per l’altra, la promoció i avaluació de la formació dels manipuladors d’aliments. Per prevenir la transmissió del virus, la Regió ha contactat amb els serveis de prevenció de riscos laborals de les empreses hoteleres més grans i de les estacions d’esquí i dels seus col·laboradors per assessorar-los en mesures preventives.

De la mateixa manera, per garantir la seguretat alimentària, es faran sessions presencials en diversos punts del territori per tal de promoure i avaluar els coneixements dels manipuladors d’aliments segons els estàndards establerts per l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària, integrada en l’Agència de Salut Pública de Catalunya. A més, s’impulsarà la figura d’un responsable de supervisar els processos i les pràctiques correctes de manipulació d’aliments en els diferents establiments.

A la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran hi ha censats 339 hotels, dels quals 74 s’incorporen al pla proposat per Salut. Pel que fa a les estacions d’esquí, hi participaran les d’Espot i Port Ainé, Boí-Taüll i la Molina, totes elles gestionades per la Generalitat de Catalunya, a més de Baqueira-Beret i Masella, ambdues de gestió privada. 



Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació