Dijous, 25 d'abril de 2024

La Diputació demana ajuts per la implantació d´un sistema d´alerta de riuades al Noguera Pallaresa

Pallars Digital 5 de febrer de 2014 a les 15:54

 
REDACCIÓ | La Diputació de Lleida, a través del Patronat de Promoció Econòmica, ha elaborat i presentat un projecte a la 3a Convocatòria del Programa de Cooperació Transfronterera Espanya-França-Andorra que té com a objectiu obtenir ajuts per la implantació d´un sistema d´alerta de riuades en les capçaleres dels rius Garona i Noguera Pallaresa.
 
El Patronat de Promoció Econòmica  de la Diputació de Lleida lidera el projecte juntament amb el Conselh Generau d´Aran, els Consells Comarcals del Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l´Alta Ribagorça, l´Alt Urgell i la Communaute de Communes de Saint Beat.
 
El projecte contempla la instal·lació d´una xarxa de sensors i estacions meteorològiques, així com la definició de protocols de protecció civil d´alerta per riuades amb l´objectiu d´evitar danys personals i reduir al màxim els danys materials que es poden ocasionar a causa de possibles desbordaments dels rius.
 
Aquest sistema pretén instal·lar més d´una trentena d´estacions automàtiques per mesurar el cabal dels rius en determinats punts i així obtenir la informació necessària per preveure quina serà l´evolució del cabal i identificar els possibles riscos d´inundació. El cost d´aquest sistema suposa una inversió superior als 500.000 euros.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Arxiu