Dissabte, 20 d'abril de 2024
violència de gènere

El Pallars es pinta de lila per commemorar el 25-N

Les dues comarques han organitzat actes per conscienciar sobre la violència exercida sobre les dones

Redacció Pallars | 26 de novembre de 2021 a les 09:00
Imatge de l'acte unitari celebrat al Cafè Modern d'Isona | CCPJ
El Pallars s'ha tenyit aquest dijous de lila per commemorar el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones. Arreu de les dues comarques s'han organitzat diferents actes per posar de relleu aquesta greu problemàtica. En el que portem d'any, 12 dones han estat assassinades per motius de gènere a Catalunya, mentre que s'han produït 12.660 denúncies en menys d'un any.

Al Pallars Jussà va tenir lloc un acte institucional unitari celebrat al Cafè Modern d'Isona, on s'hi van congregar diferents representants de la comarca, així com veïnes i veïns conscienciats en la lluita contra aquesta xacra social. Durant l'acte es va llegir el manifest institucional i posteriorment es va presentar el document audiovisual Trencant el Silenci, protagonitzat per la companyia de dansa Contemporànies.

D'altra banda, durant tota la setmana a la comarca s'han celebrat diferents activitats relacionades amb aquesta commemoració, organitzades per diferents entitats. Dimecres, el Servei d'Informació i Atenció a les Dones del Jussà va oferir una xerrada sobre violència masclista al Centre Cívic de la Pobla de Segur, on durant dues setmanes també s'hi podrà visitar l'exposició Trencant Mites, que forma part de la campanya També va amb tu.
 
A la ciutat de Tremp, la Biblioteca Maria Barbal va acollir a les sis de la tarda la lectura d'Heroïnes i Nines a càrrec de la contacontes Sara Sareta. A les set, l'Associació de Dones d'Abril va organitzar un acte amb la companyia de dansa ConTremporanies al Casal Cívil de Tremp. Una hora després, al teatre La Lira va tenir lloc un espectacle de la companyia de circ contemporani Som Noise, amb la prèvia lectura del manifest d'aquesta diada per part de l'alcaldessa Maria Pilar Cases.

Al Pallars Sobirà, l'Ecomuseu d'Esterri d'Àneu va ser l'epicentre dels actes de la diada. A les 19:30 h, es va donar lectura al manifest per part del consistori aneuenc i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà. Posteriorment, va tenir lloc la presentenació dels llibres d'educació sexo-afectiva a càrrec de la biblioteca municipal i del servei SIAD del Consell Comarcal. Finalment, a les vuit del vespre, Ivet Eroles i Noemí Busquets van protagonitzar l'espectacle BioLentes. Cronograma incomplet amb les violències. Sort també va commemorar la diada, primer amb la lectura del manifest a les portes de l'ajuntament i amb una manifestació no mixta a la plaça Major.
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació