Dissabte, 20 d'abril de 2024
Mapes: vacunació

Gairebé el 73% dels pallaresos ja han rebut la pauta completa

El Pallars Jussà és la segona comarca de Catalunya on hi ha més rebuig a la vacuna, amb un 6,3%

Tomàs Garcia / Roger Tugas Pallars | 25 de novembre de 2021 a les 08:50
Una infermera posant una vacuna | Europa Press
Mentre els indicadors de la pandèmia tornen a empitjorar al Pallars amb l'arribada del fred, els percentatge de persones vacunades amb la primera o la segona dosi també augmenten, tot i que no al mateix ritme que en mesos anteriors. Al Pallars Jussà, el 73,9% de la població està vacunada amb la pauta completa, mentre que al Sobirà la xifra és menor però molt similar, un 71,3%.

Pel que fa a les franjes d'edat, la que té la pauta d'edat més alta a les dues comarques és la de 80 anys i més, amb un 94,6 i un 95,2% respectivament. Per altra banda, al Jussà, els que menys s'han vacunat amb les dues dosis són els grups de 30 a 34 i la de 35 a 39 anys, amb un 68,8%. Mentrestant, al Sobirà són els joves entre 25 i 29 anys els qui menys han rebut la pauta completa amb un 63,3%.
 


La Pobla i Tremp, municipis més vacunats


Pel que fa als municipis pallaresos amb població més vacunada, trobem en primer lloc a la Pobla de Segur, amb gairebé 8 de cada 10 persones amb pauta completa (79,2%), seguida de Tremp, amb un 76,7%, Esterri d'Àneu amb el 74% i Sort amb un 73,9%. En l'altra cara de la moneda, els que mostren un percentatge més baix són Soriguera (38,6%), La Torre de Capdella (40,7%), Conca de Dalt (43,9%) i Alt Àneu (47,6%).
 

El Jussà és la segona comarca que més rebutja la vacuna


Si ens fixem amb el rebuig a la vacuna -que inclou tant les persones que rebutgen vacunar-se voluntàriament com aquelles que han passat la malaltia recentment- el Pallars Jussà és la segona comarca catalana on aquest índex és més alt, amb un 6,3%, just per darrere de la Ribera d'Ebre (8%). Si bé és així percentualment, en xifres reals suposa un total de 637 persones, mentre que el nombre de vacunats a la comarca és de 9.543. 

Per la seva banda, al Pallars Sobirà el rebuig a rebre qualsevol dosi és del 4,2%. Un fet que situa la comarca en el setè lloc d'aquest rànquing. De la mateixa manera, la xifra total de persones que no volen o no poden rebre la vacuna és de 203, alhora que els vacunats al Sobirà ja són 4.609.
 
 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació