Divendres, 26 d'abril de 2024
ramaderia

ASAJA alerta que la presència del llop al Pirineu fa perillar la ramaderia extensiva

El sindicat agrari lamenta que les normatives de protecció es fan en contra del sector productiu del país

Redacció Sort | 19 de novembre de 2021 a les 08:50
Un llop fotografiat al Puigmal l'any 2014 | Agents Rurals
Els representants de l'Associació Agrària de Joves Agricultors (ASAJA) de Lleida es van reunir el passat dia 9 a Sort i a Tremp el dia 16 per abordar la problemàtica de la presència del llop al Pirineu. Un animal que gaudirà de protecció gràcies al nou decret del Ministeri de Transició Ecològica, i que pels membres del sindicat suposa un perill per a la continuïtat de la ramaderia extensiva a les comarques pirinenques.

Els ramaders s'han mostrat contraris a aquesta mesura i recorden que la ramaderia extensiva al Pirineu comparteix vida amb una de les cabanes d'ossos més importants d'Europa. En aquest sentit, el president d'ASAJA Lleida, Pere Roqué, ha lamentat que la protecció del llop provocarà que moltes explotacions ramaderes s'acabin abandonant. Per aquest motiu, el sindicat considera que la introducció de nous llops provocarà la pèrdua de llocs de treball i el despoblament rural.

Malestar davant la nova PAC


Per altra banda, en els reunions d'ASAJA al Pallars també es va parlar amb una quarantena de d'agricultors i ramaders sobre la nova política agrícola comú, la PAC, que entrarà en vigor al 2023, així com de les seves implicacions sobre la ramaderia i cultius extensius al Pirineu. Tots ells van expressar la seva preocupació pels canvis en les condicions financeres que tindrà per a ellls auqesta reforma.

 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació