Dissabte, 20 d'abril de 2024
pirineus-barcelona 2030

Kilian Jornet, en contra dels Jocs Olímpics d'Hivern al Pirineu

L’editor trempolí Jordi Creus i el corredor poblatà Eugeni Rosselló també formen part de les personalitats contràries als Jocs

Redacció Pallars | 10 de novembre de 2021 a les 09:30
Kilian Jornet durant la Pikes Peak Marathon 2019 | Philipp Reiter/Salomon
La plataforma Stop Jocs Olímpics presenta aquest dimecres un manifest contra el projecte Pirineus-Barcelona 2030, que porta per títol Per un Pirineu viu, aturem els JJOO d'hivern. Una iniciativa que té l'objectiu d'aglutinar veïns i veïnes del Pirineu contràries als Jocs, i que ja compta amb el suport de l'alpinista català, Kilian Jornet, com també amb l'editor trempolí Jordi Creus.

El manifest assenyala que els Jocs Olímpics són un projecte "no respon a les necessitats del Pirineu" i que "s'està duent a terme amb secretisme i opacitat, sense la participació de la població del territori i està impulsada pels lobbies econòmics". En aquest sentit, les seves demandes són la retirada de la candidatura per al 2030, així com "enterrar definitivament el macroprojecte".

A més, el manifest subratlla la necessitat de "canaitzar les inversions per cobrir les necessitats que té la muntanya per transitar cap a un canvi de model socioeconòmic basat en la vida dels pirinencs i pirinenques i en la defensa del territori". L'escrit està signat per una quarentena de personalitats del Pirineu, entre els quals també hi ha el corredor poblatà Eugeni Rosselló, la dinamitzadora rural Vanessa Freixa, l'escriptora Núria Garcia Quera, el doctor enginyer Jordi Oliveres o la periodista trempolina Clara Barbal.

 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació