Dijous, 25 d'abril de 2024
mobilitat

El projecte europeu «Last Mile» estudiarà l'impacte de la covid en la mobilitat del Pirineu

L'objectiu és consolidar les mesures implantades en la primera etapa d'aquest projecte, entre el 2016 i el 2020

Redacció Pallars | 5 de novembre de 2021 a les 08:13
Un dels aparcaments de la Pica d'Estats | ACN
Catalunya forma part de nou del projecte europeu de mobilitat sostenible Last Mile. En aquesta nova etapa, juntament amb la resta de socis europeus implicats en el programa, desenvoluparà un projecte per analitzar l'impacte de la Covid-19 en la mobilitat en zones rurals turístiques. L'objectiu és consolidar les mesures implantades durant la primera etapa del projecte, desplegades entre el 2016 i el 2020, i continuar apostant per la millora de la mobilitat sostenible a l'Alt Pirineu i Aran.

Aquesta setmana, s'ha celebrat la primera reunió de treball amb la resta de socis europeus d’Austria, Eslovàquia, Bulgària i Luxemburg per definir les principals línies de l'estudi. L'objectiu principal del Last Mile és aconseguir solucions innovadores i flexibles que permetin als visitants de zones rurals turístiques fer el darrer tram del recorregut de manera sostenible.

Aquesta nova fase, que tindrà un any de durada, es desenvoluparà en dues parts. Durant el primer semestre, cada regió estudiarà l'afectació de la Covid-19 en els mitjans implementats en el període anterior. A Catalunya, concretament s'estudiarà com ha afectat la pandèmia al Pirineu en col·laboració amb els agents del territori implicats com ara consells comarcals, ajuntaments o associacions de turisme i d'hostaleria, entre altres.

L'estudi analitzarà tant l'ús del transport sostenible implantant en l'etapa anterior del programa com l'ús del vehicle privat. En el segon semestre, s'abordarà l'estudi de les millors solucions sostenibles per afrontar i millorar la situació generada per la covid i es començaran a implementar a cada regió. El projecte té un pressupost global de 413.080 euros, finançat en un 85% a través del fons FEDER.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació