Divendres, 19 d'abril de 2024
ramaderia

L'Escola de Pastors obre el període d'inscripcions per a la 14a edició

El projecte pretén formar una nova pagesia que sigui el relleu generacional del sector primari a Catalunya

Redacció Rialp | 29 d'octubre de 2021 a les 11:15
Un alumne d’una edició de l’Escola de Pastors | Escola de Pastors
Aquest divendres l'Escola de Pastors obre les inscripcions per a formar part de la seva 14a edició. Es tracta d'un projecte que pretén formar, sota una visió agroecològica, una nova pagesia que sigui el relleu generacional del sector primari a Catalunya. Durant un mes, les persones que es vulguin formar a l'Escola de Pastors, podran accedir, a través de la web de l'entitat, a un formulari que ha de servir com a primera fase del procés de selecció de l'alumnat.

Un cop revisades totes les sol·licituds per un comitè de persones expertes -format per ramaderes, pastores, tècniques del Departament d'Acció Climàtica i veterinàries- es procedirà a una entrevista personal d'aquelles persones que hagin passat la primera fase de selecció. Les entrevistes seran els dies 16 i 17 de desembre a l'oficina de l'escola, situada a Rialp. D'aquí en sortirà la selecció d'entre 15 i 17 alumnes del curs 2022.

Les novetats per aquesta propera edició són, en primer lloc, que s'ha avançat una mica el calendari. Per tal de disposar de més temps per fer les pràctiques, les classes teòriques donaran el tret de sortida el 24 de gener al Pallars Sobirà. Per altra banda, s'han ampliat els continguts teòrics a una setmana més, ja que s'ha afegit un seminari específic per aquelles persones que volen fer de pastors de muntanya.

 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació