Dimarts, 23 d'abril de 2024
educació

Una vintena de persones nouvingudes al Jussà es formen per conèixer la societat catalana

La formació té com a objectiu promoure l’autonomia personal, així com la igualtat d’oportunitats entre la ciutadania

Redacció Tremp | 27 d'octubre de 2021 a les 11:59
Imatge d'una de les sessions de les jornades | CCPJ
Una vintena de persones d’origen marroquí, colombià o gambià entre altres, participen aquests dies al Pallars Jussà en un mòdul de formació que inclou coneixements sobre la societat catalana així com sobre el seu marc jurídic. Aquesta formació, organitzada pel Servei d’Immigració del Consell Comarcal del Pallars Jussà, juntament amb la Secretaria d’Igualtats, té com a objectiu promoure l’autonomia personal, així com la igualtat d’oportunitats entre la ciutadania.

En un total de cinc sessions s’introdueix els participants en diverses temàtiques com els drets i deures fonamentals que regulen la societat catalana, l’estatus jurídic de les persones estrangeres o el coneixement de la història de Catalunya.

Alhora se’ls fa una petita introducció sobre els òrgans de govern de les diferents institucions i també se’ls dona a conèixer diversos equipaments culturals i cívics del seu entorn com la biblioteca, diferents espais i sales d’exposició, el CAP o el centre cívic, entre altres, per tal que coneguin l’ús que en poden fer.

La participació en aquesta formació, juntament amb altres que conformen el Servei Primera Acollida, permetrà a l’alumnat obtenir el certificat de primera acollida.
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació