Dijous, 18 d'abril de 2024
reconeixement

La Pobla de Segur nomena poblatà il·lustre a Jordi Civís i Llovera

Civís ha estat reconegut a títol pòstum per la seva contribució a les ciències naturals, principalment en el camp de la geologia i la paleontologia

Redacció La Pobla de Segur | 25 d'octubre de 2021 a les 11:11
L'alcalde Marc Baró amb la vídua de Civís, Maruja Valle | Ajuntament de la Pobla de Segur
L'Ajuntament de la Pobla de Segur ha atorgat aquest dissabte el nomenament de poblatà il·lustre a títol pòstum a Jordi Civís i Llovera. El consistori concedeix aquest guardó "per la seva gran contribució a les ciències naturals, principalment en el camp de la geologia i la paleontologia”.


L’alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró, va reconèixer el desig de poder "seguir dient que el nostre poble és avançat, capdavanter i agraït amb els qui, com el Jordi, han procurat fer un món millor des de la seva disciplina". Després de rebre el diploma i un obsequi -una maqueta de Casa Mauri- per part de l’alcalde, la vídua de Jordi Civís, Maruja Valle, va voler adreçar-se al públic assistent per agrair el reconeixement.

Valle va destacar que "no hi havia ningú que tractés amb ell que no sàpigues d’on era i de l’estima que tenia per la Pobla. Aprofitava qualsevol ocasió per recordar els seus orígens". A més dels membres del consistori, a l’acte s’hi van sumar familiars, amics i persones rellevants del món universitari i de la geologia.
 

El Molí de l'Oli es va quedar petit durant l'acte de reconeixement Foto: Ajuntament de la Pobla de Segur


Entusiasta de la geologia


Jordi Civís, nascut a la Pobla l’any 1948, va estudiar geologia a la Universitat de Barcelona, però, de molt jove, va exercir la docència, principalment a la Universitat de Salamanca, institució on es va doctorar. Entusiasta de la geologia, la paleontologia i la micropaleontologia, era un gran defensor del treball de camp i de l’experimentació fora de l’aula. A banda, va sobresortir a nivell nacional i internacional pels seus nombrosos estudis sobre micropaleontologia i estratigrafia.

Va ser president de la Societat Espanyola de Geòlegs en dos períodes i director de l’Institut Geològic i Miner d’Espanya (IGME). Posteriorment va ser nomenat director del Museu de Ciències Naturals de Madrid, tot i que malauradament va morir l’endemà d’ocupar el càrrec, l’any 2017.

A partir de la seva mort ha rebut nombrosos homenatges públics a nivell del món de la Geologia i del món universitari, homenatges a què els poblatans i les poblatanes es van voler sumar, concedint-li el guardó municipal més important, títol atorgat igualment a l’escultor Joan Borrell i Nicolau i l’escriptor Llorenç Sánchez i Vilanova.
 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació