Dimarts, 23 d'abril de 2024
Coronavirus

La Generalitat augmenta l'aforament en l'oci nocturn, gimnasos i esdeveniments esportius

Les discoteques podran omplir fins al 80% de capacitat a partir d'aquest cap de setmana i el percentatge en pavellons ja serà del 100%, com passa a l'exterior

Oriol March Barcelona | 20 d'octubre de 2021 a les 07:52
L’aforament als pavellons podrà tornar a ser del 100% | CB Tremp
El Govern continua endavant amb l'aixecament de les restriccions. La portaveu de l'executiu, Patrícia Plaja, ha avançat aquest dimarts en la roda de premsa posterior a la reunió del gabinet català que, a partir del cap de setmana, l'aforament en l'oci nocturn serà del 80%, percentatge que s'elevarà fins al 100% en els esdeveniments esportius que se celebrin en pavellons.

La decisió s'acabarà de perfilar en una trobada del Procicat, que la setmana passada ja va avalar la nova etapa de desescalada, que va acabar amb les restriccions d'aforament en bars, restaurants i equipaments culturals. El percentatge del 100% també serà vàlid als gimnasos, on la mascareta és obligatòria.

Mentrestant, la davallada dels ingressats per Covid als hospitals catalans s'estanca, segons les dades d'aquest dimarts. Ara hi ha 343 pacients ingressats, mentre que fa una setmana hi havia 345 hospitalitzats. En els darrers dies es va registrar una baixada fins als 330 el dia 15 d'octubre i des de l'endemà la xifra va tornar a créixer fins a recuperar els nivells anteriors. Queden 93 pacients a les UCI, dos més que l’endemà.

La pandèmia continua controlada a Catalunya, amb variacions lleus d'indicadors com l'Rt, que mesura l'expansió del virus i creix deu dècimes fins a 0,95; o el risc de rebrot, que creix cinc punts fins a 42. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ja va avançar una "pujada controlada de casos" per l'aixecament de restriccions.

Salut ha notificat 538 contagis en les últimes 24 hores, que situen el total en 997.794 casos des de l'inici de la crisi sanitària. S'han notificat 14 morts, però 13 corresponen a dilluns i només una es va registrar ahir. El global de defuncions des de l'inici de la pandèmia és de 23.971.
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Notícies relacionades
Fa 130 setmanes

Què es pot fer i què no actualment a Catalunya?

Participació