Dimarts, 23 d'abril de 2024
terratrèmol

Un terratrèmol amb epicentre a l’Alt Urgell es deixa sentir al Pallars

El sisme s’ha percebut especialment al Pallars Sobirà

Jordi Ubach Llorens Sort | 11 d'octubre de 2021 a les 10:51
Mapa de simulació de la percepció del sisme | ICGC
Un terratrèmol de 3,6 de magnitud amb epicentre entre l’Alt Urgell i Ordino (Andorra) s’ha deixat sentir aquest dilluns al matí a les comarques pallareses, especialment al Pallars Sobirà. Així ho han evidenciat diferents veïns i veïnes de la comarca a les xarxes socials, com Twitter, on han explicat l’experiència. El sisme s’ha produït a les 10:23 hores i a només uns dos quilòmetres de fondària, i això l’ha fet notar. 

Les informacions oficials de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) apunten que l’epicentre s’ha registrat al municipi de Valls de Valira (l’Alt Urgell), molt a prop de la frontera amb Andorra, i que no ha provocat danys. Altres organismes, però, assenyalen que el sisme ha tingut lloc al país andorrà. Els Bombers de la Generalitat també han indicat que no han rebut cap avís relacionat amb el terratrèmol.

Sigui com sigui, han estat molts els pallaresos que han volgut testimoniar la seva experiència a les xarxes. Veïns de Sort han explicat a Pallars Digital que el tremolor s’ha pogut percebre clarament i que ha estat molt breu. Altres poblacions on també es té constància que s’hagi notat el sisme són RialpEspot, Farrera, la Guingueta d’Àneu, Estaon o Borén
 
 
   

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació