17 d'abril de 2024
coronavirus

Dues persones ingressades amb Covid a l’Hospital del Pallars

El director assistencial del centre, Eduard Sanjurjo, explica que poden arribar nous brots, però "no als nivells de les anteriors onades”

Jordi Ubach Llorens Tremp | 11 d'octubre de 2021 a les 09:09
Imatge de la façana principal de l’Hospital Comarcal del Pallars | GSS
L’Hospital Comarcal del Pallars de Tremp compta actualment amb dues persones ingressades amb Covid-19. Totes dues es troben estables i formen part de la franja d’edat d’entre 60 i 70 anys. Una d’elles està vacunada i l’altra no. En aquest sentit, el director assistencial del centre, Eduard Sanjurjo, ha recordat que les vacunes “no són 100% eficaces” i que, per tant, sempre hi ha la possibilitat que la malaltia es pugui complicar en persones que hagin rebut el vaccí. L’hospital pallarès acumulava uns 15 dies sense registrar cap ingrès per coronavirus.

Sanjurjo ha explicat que l’hospital manté la seva estructura Covid amb zones delimitades i separades per als pacients ingressats i a l’espera del que pugui venir. Per Sanjurjo, la intensitat de la sisena onada dependrà de la possible arribada d’una nova variant i de l’evolució de la immunitat de la vacuna. “Malauradament hem de treballar amb la hipòtesi que hi pot haver algun petit brot, però segur que no als nivells de les anteriors onades”, ha assenyalat.

El director assistencial de l’Hospital del Pallars fa una crida a la prudència. “No ens hem de relaxar”, ha dit, ja que “no sabem com pot evolucionar la pandèmia”. En aquest sentit, Sanjurjo creu que és vital mantenir la higiene de mans, el distanciament social quan sigui necessari i l’ús de la mascareta en espais tancats. Sense deixar de banda altres malalties, ja que segons explica, “les mesures contra la Covid ens ajuden a tenir controlats altres virus respiratoris” com és el cas de la grip.
 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació