Divendres, 26 d'abril de 2024
medi ambient

La primera jornada d'«Iniciativa Rius» recull 700 quilos de brossa a Port Ainé

El projecte, que enguany està agermanat amb la 'Mountain Calling’ de l’associació Loser Surfers, ha reunit més de 100 voluntaris

Redacció Port Ainé | 11 d'octubre de 2021 a les 09:10
Imatge dels voluntaris a l'estació de Port Ainé | AEPallars
La primera jornada de la Iniciativa Rius, el projecte de l’Associació Esportiva (AE) Pallars per preservar els rius del Pirineu i que enguany està agermanat amb el projecte de nova creació Mountain Calling de l'associació Loser Surfers, ha recollit 700 quilos de brossa a l'estació d'esquí de Port Ainé. Aquest dissabte hi han col·laborat més de 100 voluntaris, la mitjana d'edat dels quals rondava els trenta-cinc anys, amb molta gent jove i moltes famílies que han vingut al complet.

El dia va començar amb la trobada dels voluntaris a les 8h del matí a la plaça Caterina Albert de Sort. Mentre es feia el briefing i es repartien els esmorzars, els organitzadors comprovaven les credencials per les assegurances i es repartien les samarretes exclusives de la marca Loser Surfers i guants, l'organització de Mountain Calling i de l'AEPallars es va anar repartint els sectors d'actuació a l'estació d'esquí.

Ja a la cota 2.100 i amb la distribució dels voluntaris, els treballadors de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) amb totterrenys van portar alguns voluntaris a la cota 2.500 per fer la batuda més fàcil al realitzar-se en baixada. Altres es van concentrat a la zona dels pàrquings de 1.900 i 2.100 i d'altres van baixar per sota el telecadira, una de les zones més afectades per les accions incíviques dels esquiadors.
 

S'han seleccionat les burilles per conscienciar als fumadors. Foto: AEPallars


A les 13h del migdia, carregada amb els sacs plens de deixalles, es va anar concentrant tota la brossa als voltants de l'hotel de Port Ainé, on es va realitzar la selecció de les escombraries per permetre’n el seu reciclatge adequat. En el cas de les burilles, es va fer una selecció a part per tal de poder-les exposar a la mateixa estació d'esquí la pròxima temporada i que els fumadors prenguin consciència de l'impacte de les mateixes.

Una vegada finalitzada la selecció, l'organització va repartir el dinar entre els voluntaris i a les 15h de la tarda es va iniciar el retorn. Aquesta primera jornada, que ha comptat amb un perfil molt jove i familiar, es repetirà en la segona jornada el pròxim dissabte dia 16 a l'estació d'esquí d'Espot.
 

Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació