Divendres, 19 d'abril de 2024
turisme

L'ocupació turística pot arribar al 90% al Pallars durant el pont

Els establiments de turisme rural preveuen penjar el cartell de complet durant aquests dies

Redacció Pallars | 8 d'octubre de 2021 a les 08:45
Imatge d'una casa rural | ACN
El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i el mateix sector preveuen una bona ocupació durant aquest pont de Pilar, després d'un "excel·lent tancament turístic de la temporada d'estiu". Els propers dies, doncs, elñ Pirineu podria arribar al 90% d'ocupació turística i els establiments de turisme rural del conjunt de la demarcació podrien penjar el cartell de complet

Per la seva banda, l'hoteleria preveu una ocupació mitjana d'entre el 75 i el 80% i el càmping, amb una demanda de places de bungalous que en aquests moments té un 75% de reserves fetes, preveu que en les pròximes hores es pugui situar també per sobre del 80%. El perfil del visitant per aquestes dates és d'un públic familiar i majoritàriament català.

El primer cap de setmana de la tardor es va estrenar amb les Festes de la Mercè, que va generar tres dies de cap de setmana llarg a causa de la festivitat el divendres 24 de setembre a molts municipis de Catalunya, entre ells la ciutat de Barcelona. La mitjana d'ocupació en aquests tres dies va fregar el 80% a la demarcació de Lleida.

Punt final a les activitats d'aigua


Per altra banda, aquest pont posa punt i final a la temporada de turisme actiu i esports d'aventura pel que fa a les activitats d'aigua, que es clourà el proper 15 d'octubre després d'una molt bona campanya d'estiu.

Segons el president de l'Associació d'Empreses de Turisme Actiu i Esports d'Aventura del Pallars Sobirà, Florido Dolcet, aquests resultats s'han assolit gràcies al turisme de proximitat i haurien pogut mantenir el creixement d'anys posteriors si el turisme internacional no hagués minvat a causa de la Covid-19.

Activitats per a tothom


Algunes activitats recuperen enguany la normalitat després de no poder celebrar-se de manera presencial, com per exemple la 7ª edició del Festival d'Astronomia del Montsec, que tindrà lloc entre els dies 8 i 12 d'octubre amb tallers, concerts i visites noctures i diürnes. A més, el dia 9 també hi haurà un concert del cicle Música sota les estrelles al Parc Astronòmic del Montsec.
 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació