Divendres, 19 d'abril de 2024
educació

Les arts i el passaport Edunauta, principals eixos de «JussàEducació»

La 20ª edició d'aquest pla del Consell Comarcal del Jussà es presentarà al públic el proper 30 de novembre

Redacció Tremp | 7 d'octubre de 2021 a les 11:25
El president del Consell del Jussà, amb uns alumnes de l'Escola Valldeflors | CCPJ
El món de les arts tindrà un paper rellevant dins la 20a edició del pla comarcal JussàEducació, que es presentarà al públic el proper 30 de novembre. La lectura, la fotografia, el cinema, la música, la dansa, la pintura i l'escriptura creativa seran algunes de les disciplines que es treballaran dins l'oferta del pla.

L'objectiu és que l'alumnat de la comarca tingui accés a l'art contemporani i, sempre que es pugui, fent-ho de forma tan vivencial com sigui possible. Així, per exemple, es plantegen visites a exposicions de pintura amb el guiatge dels propis autors i autores, entre moltes altres experiències.

Els Serveis Educatius del Pallars Jussà i el Consell Comarcal del Pallars Jussà, impulsors del projecte, han revisat el conjunt de propostes que inclourà l'oferta formativa de JussàEducació del curs acadèmic 2021-2022. Entre ells s'hi troba també el Passaport Edunauta, que tornarà a acompanyar els alumnes al llarg del curs.

El del Pallars Jussà és l'únic consell comarcal que participa en aquesta iniciativa que va funcionar com a pla pilot el curs passat. Es tracta d'un passaport que els joves han d'anar omplint amb les diferents experiències educatives en les que participen majoritàriament fora de l'horari escolar.

El president del Consell del Jussà, Josep Maria Mullol, ha explicat que "JussàEducació fomenta les eines transversals d'aprenentatge de l'alumnat a partir d'activitats innovadores i que posen en valor el territori". Aquestes activitats són gratuïtes o de baix cost perquè hi tinguin accés tots els nens i nenes de la comarca.

La previsió és que sigui un curs on, poc a poc, es torni a les dinàmiques prèvies a la pandèmia per gaudir plenament de les iniciatives com el teatre fòrum, descobertes del patrimoni natural i cultural de la comarca, teatre en anglès, jornades relacionades amb la recerca o l'emprenedoria i formacions a docents, entre altres.



Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació