Dijous, 18 d'abril de 2024
medi ambient

Torna la «Iniciativa Rius», el projecte de neteja dels rius pirinencs

Les accions ambientals estan organitzades pel Parc Natural de l'Alt Pirineu i Ferrocarrils de la Generalitat

Redacció Sort | 6 d'octubre de 2021 a les 11:25
Imatge de l'edició anterior del projecte | Govern
Aquest mes d’octubre torna la Iniciativa Rius, un projecte liderat per l'Associació Esportiva Pallars per contribuir a preservar els rius del Pirineu i conscienciar la ciutadania. Després de les accions de neteja efectuades durant l'octubre de l'any passat, quan es van retirar més de cinc tones de deixalles de la vora dels rius del Parc Natural de l'Alt Pirineu, aquesta nova edició agafa més força.

El motiu és l'agermanament amb un nou projecte de l'Associació Loser Surfers, la Mountain Calling, de neteja de les muntanyes i d'hàbitats naturals d'espècies locals i singulars, com el gall fer o el bernat pescaire.

En total, enguany s'han programat 16 accions, distribuïdes en sis dies, amb les que es pretén netejar al voltant de 65 quilòmetres de lleres de rius i unes 100 hectàrees de boscos. Les neteges, que estan obertes a totes les associacions locals (esportives, culturals, públiques o privades) i al públic en general, es duran a terme els dies 9, 16, 19, 21, 23 i 30 d'octubre.

Les accions de la Mountain Calling se centren a les estacions d'esquí de Port Ainé i d'Espot, a les muntanyes que són les capçaleres de rius i que reben un pes molt significatiu de turistes, els dies 9 i 16 d'octubre, respectivament. 

El projecte pretén conscienciar també els més petits sobre la defensa del medi natural a través de l'acció directa. D'aquesta manera, reunirà, el dimarts 19 d'octubre, tots els centres escolars del Pallars Sobirà, amb 350 joves que netejaran els trams de rius que envolten les seves poblacions, com són Sort, Rialp, Llavorsí, Esterri, Tírvia i Ribera de Cardós.
 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació