Divendres, 19 d'abril de 2024
ocupació

L'Ajuntament de Tremp programa formació contínua per a persones aturades

L'objectiu és millorar les competències d'aquest col·lectiu, tenint en compte la realitat territorial i les necessitats dels sectors més demanda de personal

Redacció Tremp | 1 d'octubre de 2021 a les 11:45
Aquest curs vol donar eines per créixer dins l'empresa i consolidar els llocs de treball al territori | Ajuntament de Tremp
Aquest setmana Tremp ha acollit una formació d'orientació laboral per a 15 persones aturades. Es tracta d'una proposta de 20 hores, de format presencial i metodologia interactiva, durant la qual es combinen conceptes teòrics i dinàmiques de grup a partir de les experiències personals dels participants.

El curs s'estructura en cinc sessions que condueix la consultora pallaresa especialitzada en recursos humans, Marta Lluís. En paraules de la formadora "en un mercat laboral molt canviant s'ha de produir un canvi bilateral, per consolidar els llocs de treball, les persones han de tenir recursos per definir els seus objectius professionals, les seves competències, els seus valors, i conèixer la seva personalitat".

En paral·lel, els alumnes també han de conèixer el seu entorn laboral, on dirigir-se i com fer-ho. Aquest curs vol donar eines per créixer dins l'empresa i consolidar els llocs de treball al territori. Amb aquesta i altres propostes formatives que s'organitza l'Ajuntament de Tremp en el marc del seu programa Treball als Barris, es vol facilitar coneixements a les persones desocupades, que els permetin millorar les seves competències personals i professionals.

Així, juntament amb aquest curs, se n'han programat sis més, de diferents temàtiques per als propers mesos: un curs de cuina catalana i internacional, un curs de conserves i confitats, un curs de poda de fruiters, dos cursos de neteja industrial i cambrer o cambrera d'habitacions i un curs amb tècniques i estratègies de recerca de feina.

En el transcurs del 2021, ja s'han desenvolupat altres formacions com el Curs de Poda d'olivera, per enfortir el sector de l'oli d'oliva al Pallars, i el Curs intensiu de Sala, i un curs d'aperitius i plats combinats per preparar l'accés a feines a la restauració i hosteleria en temporada alta.

Aquestes accions estan subvencionades en el programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social, Treball als Barris cofinançats pel Servei d'Ocupació de Catalunya i el Ministeri de Treball i Economia Social.
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació