Divendres, 19 d'abril de 2024
geoparc

La visita dels avaluadors de la Unesco finalitza amb bones sensacions

Els membres de l'organització van valorar els progressos del Geoparc Orígens fets en els últims anys

Redacció Tremp | 22 de setembre de 2021 a les 11:30
Els dos avaluadors de la Unesco visitant el Passeig dels Temps de Tremp | Geoparc Orígens
La visita dels dos avaluadors de la Unesco al Geoparc Orígens ha finalitzat amb bones sensacions. La setmana passada, els membres de l'organització van estar cinc dies valorant els progressos que el projecte ha dut a terme en els últims anys. Una visita, doncs, que forma part del procés de revalidació que inclou diferents fases.

La primera, prèvia a la visita, va consistir en redactar una sèrie de documentació que és enviada a la Unesco; després, evidentment, té lloc la visita dels avaluadors per certificar que els progressos del Geoparc són adequats. I finalment, arran d'aquesta missió de camp, es redacta un informe que és enviat al Consell de Geoparcs Mundials de la Unesco i que és tracta a la reunió anual.

En aquesta tercera fase és on es decideix la continuïtat del Geoparc amb una "targeta verda", amb la necessitat de millores urgents amb una "targeta groga" o revocant la designació amb una "targeta vermella". La visita de revalidació ha resultat amb tres dies i mig de camp i un dia de reunions de despatx, on s'ha valorat la qualitat del territori i els diferents avenços.
 

També van visitar altres indrets de la zona, com l'Argenteria Foto: Geoparc Orígens


Durant aquests dies, els avaluadors s'han entrevistat amb més de 50 agents clau del territori, fent un tastet dels diferents projectes i accions que s'han dut a terme en el període 2017-2020 en termes de conservació, recerca, educació, divulgació i desenvolupament sostenible. D'entre les visites en destaquen les entrevistes amb els agents de seguretat, Mossos d'Esquadra i Agents Rurals o la visita a l'Escola Valldeflors i l'Institut de Tremp.

També van visitar els nous panells i les millores en equipament com el Pirineus Geological Open Museum (PGOM) a Tremp, l'estació de la Pobla de Segur, el Museu de Gerri de la Sal, les noves construccions com el Museu d'Isona i la Conca Dellà, així com el Centre d'Interpretació del Montsec a Vilanova de Meià.

Les sensacions de la visita són, doncs, positives. Tanmateix, des del Geoparc demanen prudència a l'espera de l'informe final i la decisió del Consell de Geoparcs Mundials de la Unesco, que es preveu que es faci pública a finals d'any.
 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació