Dissabte, 20 d'abril de 2024
accident

Mor un senderista en caure per un barranc de 30 metres a la Pica d'Estats

L’home s’ha accidentat a la zona de Sotllo, en un punt de difícil accés

Redacció Alins | 12 de setembre de 2021 a les 12:13
Imatge d’arxiu d’un helicòpter dels Bombers | Bombers
Un senderista ha mort aquest dissabte a la tarda en caure per un barranc de més de 30 metres al terme municipal d’Alins, al Pallars Sobirà. Explica Segre que l’home s’ha accidentat a la zona de Sotllo, a la Pica d’Estats, després de seguir una ruta diferent a la de la resta de companys seus.

Segons han informat els Bombers de la Generalitat, a les 14.12h un testimoni va avisar, mitjançant el polsador d’emergències del refugi del coll de Sotllo, que una persona havia caigut per una paret d’uns 30 metres, presentava lesions evidents i resultava inaccessible.

Els Bombers van activar un helicòpter amb personal del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) de Muntanya i un metge especialitzat en rescats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). En pocs minuts, a les 14:38h, els rescatadors ja eren amb la víctima, un home jove, però malgrat els esforços, no es va poder fer res per la seva vida.

Els Bombers van avisar els Mossos d’Esquadra i l’aeronau de rescat va volar per recollir una dotació del Grup de Muntanya i transportar-la fins a l’indret del sinistre per tal procedir a la investigació de l’accident i l’aixecament del cadàver. Les indagacions dels efectius de policia van permetre esbrinar que l’home formava part d’un grup d’excursionistes, del qual se n’havia separat per prosseguir una ruta més curta però més exigent que l’escollida pels seus companys.

Durant les perquisicions policials, l’helicòpter va tornar a la seva base en espera d’altres serveis i de ser requerit de nou per tal d’extreure el cos mitjançant un gruatge. A les 16.32h, s’autoritzava la maniobra i el cos va ser traslladat a l’heliport de Tírvia, on se’n van fer càrrec els serveis funeraris. Aquest diumenge els Mossos d’Esquadra han continuat investigant l’accident.
 

Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació